Δραματική έκκληση νεφροπαθών με κορονοϊό στο «Ιπποκράτειο» – «Να μην καταντήσουμε Μπέργκαμο» (video)

«Να μην καταντήσουμε Μπέργκαμο. Αυτά που βλέπαμε πέρυσι στο Μπέργκαμο που τους πετούσαν με τα φτυάρια μέσα στα φέρετρα να μην τα ζήσουμε».

Η σπαρακτική του έκκληση μέσω του MEGA σοκάρει. Έχει στην πλάτη του 70 ολόκληρα χρόνια. Έχει ζήσει πολλά… Και δύσκολα… Κι όμως… Ο αγώνας των γιατρών και των νοσηλευτών μέσα σε αυτήν την κλινική covid του «Ιπποκράτειου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται με κορονοϊό, τον κάνουν και λυγίζει…

«Το νοσοκομείο εδώ ό,τι μπορεί κάνει αλλά έχει έλλειψη προσωπικού. Η προσπάθεια όμως των νοσηλευτών δεν λέγεται. Όταν θα βγω έξω το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να χειροκροτώ αυτούς τους ανθρώπους εδώ μέσα… τίποτα άλλο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να χειροκροτώ αυτούς τους ανθρώπους… συγνώμη για την συγκίνηση… που μπορούν και προσφέρουν τη ζωή τους. Δηλαδή, κάθονται υπερωρίες… αυτά… μπράβο. Μπράβο».

Ο κ. Νίκος, που τον βλέπουμε εδώ ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, νοσηλεύεται 12 ημέρες μέσα σε αυτόν τον θάλαμο και άλλες οκτώ ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του με κορονοϊό. Τον κόλλησε ένα από έξι του εγγόνια που είναι μόλις 11 μηνών. Θετική είχε βρεθεί και η κόρη του που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

«Το κόλλησα από το εγγονάκι μου… 11 μηνών ήτανε, είχε μυξούλες, μυξούλες και αυτά και όταν του κάνανε τεστ νοσηλεύτηκε ακριβώς εδώ πέρα μέσα που νοσηλεύομαι και εγώ. Εδώ που νοσηλεύεται τώρα ο παππούς νοσηλεύτηκε πρώτος εγγονός. Το πήρα εγώ… από το παλικαράκι μου το πήρα εγώ δεν πειράζει το εγγονάκι μου το κόλλησε από μία κυρία βρεφονηπιακού σταθμού που πήγαινε το εγγονάκι μου. Κόλλησε άλλα τρία παιδάκια και μετά κολλήσαμε και εμείς. Η κόρη μου η μικρή εντάξει το πέρασε και μπράβο της Δόξα τω Θεώ και την Παναγία τη βοήθησε και αυτή ήταν και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της… εντάξει…».

Γκρεμίζουν… χτίζουν

Ο Κυριάκος είναι 48 ετών. Κάνει αιμοκάθαρση εδώ και 13 χρόνια. Δεν είχε συμπτώματα αλλά σε έλεγχο πριν υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, βρέθηκε θετικός. Σήμερα κλείνει δύο εβδομάδες στο «Ιπποκράτειο».

«Έλεγα ότι το νοσοκομείο εδώ πέρα ότι είναι ακατάλληλο. Πήγα κάποια στιγμή στον «Άγ. Παύλο» να κάνω μία στεφανιογραφία. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιοι εκεί πέρα μέσα μπορούν να κοιμηθούν. Να ζήσουν. Σε θαλάμους 8 – 9 ατόμων και να είναι μόνο μία τουαλέτα έξω και μία άλλη για τις γυναίκες. Τρέλα. Δηλαδή, μπροστά στον «Άγ. Παύλο» εδώ πέρα είναι τεσσάρων αστέρων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...