Δραματική έκκληση από άστεγο που ζει σε ασθενοφόρο: Με έχουν δαγκώσει τα ποντίκια, η Αστυνομία με διώχνει (video)

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια ενός αστέγου, ο οποίος διαμένει εδώ και ένα μήνα σε ένα παλιό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Δειλινών στο Ηράκλειο Κρήτης. Με τον ίδιο να είναι σε δραματική κατάσταση και να κάνει δραματική έκκληση. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών.

Ο 33χρονος Λευτέρης περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό της «ΚΡΗΤΗ TV», την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνει τον τελευταίο ένα χρόνο, οπότε και βρέθηκε στους δρόμους. Αρκετοί πολίτες προσέφεραν φαγητό ρούχα και λίγα χρήματα στον άστεγο ενώ υπήρξαν και δύο προτάσεις για εργασία.

Το δράμα του αστέγου δεν φαίνεται, όμως, να έχει τέλος, καθώς ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από το παλιό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τον ίδιο να βρίσκεται σε απόγνωση και να καλεί τον κόσμο να βοηθήσει προς την κατεύθυνση φιλοξενίας του σε σπίτι.

«Στενοχωρήθηκα. Να φύγω να πάω που; Σκέφτομαι να δώσω ένα τέλος στον εαυτό μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Από την ημέρα που ήρθε η αστυνομία δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια», συμπληρώνει ο άστεγος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV»: «Μέσα στο ασθενοφόρο έχει ποντίκια και με έχουν δαγκώσει. Δεν είναι πρόβλημα τα ποντίκια. Το θέμα είναι να βρω ένα σπίτι. Μια “τρύπα”, έστω. Μια “τρύπα” με ένα μπάνιο».

Την ίδια στιγμή για το ζήτημα των αστέγων στο Ηράκλειο, τοποθετήθηκε, πάντως, και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, αναφέροντας: «Αρνούνται τη βοήθεια, αρνούνται να φιλοξενηθούν στο κέντρο αστέγων».

Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV»:

Ανέλπιστη ανταπόκριση

Την ίδια ώρα, τεράστια συγκίνηση προκάλεσε η ιστορία του άστεγου Κρητικού, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, έχει βρει καταφύγιο σε ένα παλαιό ασθενοφόρο στο Ηράκλειο. Ο 33χρονος Λευτέρης παρά το τσουχτερό κρύο και τις αντίξοες συνθήκες παραμένει στο συγκεκριμένο χώρο, ζητώντας βοήθεια να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Αμέσως μετά το ρεπορτάζ για τη δραματική ιστορία του Λευτέρη συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών. Πολλοί ήταν οι πολίτες που επικοινώνησαν με τον όμιλο της ΚΡΗΤΗ ΤV για να βοηθήσουν τον 33χρονο άνδρα και ένα κύμα αλληλεγγύης διαμορφώθηκε για να δοθεί ελπίδα στο νέο παλικάρι.

Προσφέρουν στέγη στον 33χρονο

Ήδη μια ομάδα ανθρώπων από το Ηράκλειο προσφέρθηκε να ενοικιάσει ένα δωμάτιο στον άστεγο και να «καλύψει» τους λογαριασμούς του σούπερ μάρκετ και της ΔΕΗ. Αντίστοιχα μια γυναίκα στα Χανιά προσφέρει ένα κοντέινερ στον άνδρα, ως προσωρινή λύση μέχρι να ορθοποδήσει.

Όλη η Κρήτη έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για τον 33χρονο ο οποίος χρειάζεται τη στήριξη, τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας για να μπορέσει να «κερδίσει» πάλι την παλιά του ζωή και να ελπίζει και πάλι για ένα καλύτερο μέλλον.

Τους προηγούμενους μήνες ο 33χρονος είχε βρει καταφύγιο στο Κομμένο Μπεντένι αλλά και σε εγκαταλειμμένη οικοδομή στο Ηράκλειο. Μετά το θάνατο του πατέρα του, η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο, όταν έχασε τη δουλειά του και σταδιακά κατέληξε να ζει στο ασθενοφόρο στα Δειλινά.

Πηγές: neakriti.gr, ΚΡΗΤΗ TV

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...