«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για την ορκωμοσία Μπάιντεν – Με αλεξίσφαιρα οι δημοσιογράφοι

Η μεγάλη ώρα για τον Τζο Μπάιντεν φτάνει με την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ με τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον, αλλά και σε όλη τη χώρα να είναι «δρακόντεια». Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ (έχει πει πως δεν θα δώσει το «παρών», ενώ οι συνεργάτες του έχουν αφήσει τον Λευκό Οίκο) φαίνεται να του επιφυλάσσει εκπλήξεις

Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα και όχι μόνο προετοιμάζονται για τη μεγάλη στιγμή που δεν έχει την αίγλη με άλλες φορές. Υπό τον φόβο ταραχών δώρισαν, μάλιστα, στα δημοσιογραφικά τους επιτελεία τον απαραίτητο εξοπλισμό που παραπέμπει λίγο πολύ σε… εμπόλεμες ζώνες.

Ρεπόρτερ και κάμεραμαν θα έχουν στη διάθεσή τους, αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Οι αίθουσες ειδήσεων όπως οι «Los Angeles Times» έχουν διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό και έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με σεμινάρια για την ασφάλειά τους. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από ταραξίες – υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν στον θάνατο πέντε ατόμων, οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Εκτός πάντως από τις δημοσιογραφικές προετοιμασίες, το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να «χτενίζουν» την περιοχή. Όσα έγιναν στο Καπιτώλιο, έγιναν μάθημα και όπως φαίνεται θα μετατραπεί σε φρούριο η περιοχή γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο για την αυριανή ορκωμοσία.

Έτσι τα μέτρα ασφαλείας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ειδικές ζώνες ασφαλείας έχουν δημιουργηθεί γύρω από το Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο. Ενισχύεται η περίφραξη, ενώ την ημέρα της ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο θα μπορεί να πλησιάζει μόνο όποιος έχει ειδικό εισιτήριο. Απαγορεύεται η είσοδος στον κόσμο. Παντού στην πόλη θα υπάρχουν διευρυμένα μπλόκα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (18/01) σήμανε συναγερμός στο Καπιτώλιο για φωτιά σε διπλανό κτήριο, την ώρα που γινόταν πρόβα για την ορκωμοσία, και έληξε μερικές ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το FBI με νέα προειδοποίηση την Κυριακή (17/01) εξέφρασε φόβους για ένοπλες διαδηλώσεις από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Όλα αυτά, ενώ το Σάββατο (16/01) συνελήφθη οπλισμένος άνδρας κοντά στο Καπιτώλιο, με τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να έχουν αδειάσει, πλέον, τον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι έπειτα από την επίθεση κατά του Καπιτωλίου από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου με τραγικά αποτελέσματα και πέντε νεκρούς, η Ουάσινγκτον έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο με τσιμεντένια μπλοκ και αγκαθωτά σύρματα, καθώς οι αρχές φοβούνται για την εκδήλωση νέων ταραχών στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...