«Δομικός» ανασχηματισμός προ των πυλών – Οι «αδύναμοι κρίκοι» και τα σενάρια αντικατάστασής τους

Επανέρχονται τα σενάρια ανασχηματισμού και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εμβολιασμού.

Ο «δομικός», όπως χαρακτηρίζεται, ανασχηματισμός αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών και μελών της κυβέρνησης και πλέον τα σενάρια για το ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται αρχίζουν σιγά σιγά να καταγράφονται και στα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Πληροφορίες του altsantiri.gr αναφέρουν πως στο μπλοκάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σημειωμένο πάνω πάνω το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος τα «έχει σπάσει» με αρκετούς στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ του χρεώνεται και το φιάσκο με τις τεραστίων διαστάσεων μάσκες στα σχολεία. Το πιθανότερο είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών θ’ αντικατασταθεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το έργο του στο υπουργείο Ανάπτυξης έχοντας τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέχεια αυτό άλλαξε, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι από το «κούρεμα» των αρμοδιοτήτων του, οι οποίες μεταφέρθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση. Αρχικά, το σενάριο απομάκρυνσής του συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες, όμως το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εναρμονίστηκε πλήρως με τις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας πίσω την εξάρτηση που είχε από τη «γραμμή» του Αντώνη Σαμαρά.

Άνθρωπος όλων των κομμάτων και όλων των αρχηγών, δεν θα μπορούσε να μην υποκύψει στο σύστημα Μητσοτάκη για να μην χάσει την καρέκλα του, παρόλο που σε αυτή τοποθετήθηκε από τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό.

Σίγουρος πρέπει να θεωρεί τη συμμετοχή του στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος το πιθανότερο είναι ν’ αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρότι έγιναν συζητήσεις για να πάρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών ή Εσωτερικών.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν υπάρχει καλή συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ότι δεν απαντά στα τηλέφωνα και γενικώς δεν είναι όσο συνεργάσιμος πρέπει.

Τη θέση του ενδέχεται να καλύψει η Νίκη Κεραμέως, η οποία φαίνεται να έχει φθαρεί σημαντικά ως υπουργός Παιδείας και κρίνεται σωστό ν’ αποχωρήσει απ’ αυτό, όχι όμως τελείως από το υπουργικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Υγείας, τα δεδομένα είναι ρευστά και οι όποιες αποφάσεις παρθούν πρέπει να είναι απολύτως ζυγισμένες. Και τι εννοούμε; Ο Βασίλης Κικίλιας θεωρείται ακατάλληλος, ωστόσο αν αντικατασταθεί θα δοθεί το μήνυμα ότι πάρθηκαν λάθος αποφάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να συμβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι αναζητείται μία λύση για να «κοντύνουν» τον υπουργό και να περιορίσουν τις αρμοδιότητες του, με τη συμμετοχή ανθρώπων που θα λειτουργούν παράλληλα με αυτόν και θα ενισχύουν το υπουργείο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...