Δίωξη για συνέργεια στη γιαγιά των παιδιών που σκότωσαν τον 87χρονο και τον σύντροφό της

Δίωξη για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία, πράξη για την οποία παραπέμπονται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, ασκήθηκε στη 45χρονη γιαγιά των δύο ανήλικων παιδιών που σκότωσαν τον 87χρονο στη Θεσσαλονίκη και τον σύντροφό της. 

Ως φυσικοί δράστες της παραπάνω πράξης κατηγορούνται με βάση την ασκηθείσα δίωξη οι δύο ανήλικοι, ένας 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, που τις τελευταίες ώρες μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων όπου παραμένουν.

Σε ό, τι αφορά την εμπλοκή των ενηλίκων, η δικογραφία τούς καταλογίζει ότι παρείχαν συνδρομή στους δύο ανήλικους, τους οποίους περίμεναν έξω από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, και στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αστυνομικοί της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης τούς συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία, κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ για τις συγκεκριμένες πράξεις παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην αίθουσα του αυτοφώρου και ακολούθως θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εξιχνιάστηκε κατόπιν εξέτασης των καμερών ασφαλείας της περιοχής και μαρτυρικών καταθέσεων περιοίκων. Τα δύο παιδιά κατηγορούνται ότι άσκησαν σωματική βία εις βάρος του ηλικιωμένου, τον οποίο τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματος και εγκατέλειψαν στο σημείο αφού προηγουμένως απέσπασαν από την κατοχή του μία χρυσή αλυσίδα και 250 ευρώ σε μετρητά.

Ο άτυχος 87χρονος κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Τα χρήματα ήταν για τη σύζυγό του που είχε άνοια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κόρη του άτυχου ηλικιωμένου στο grtimes.gr, οι δράστες πήγαν στη μονοκατοικία περίπου στις 19:00 το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου, σκαρφάλωσαν τη σιδερένια εξωτερική πόρτα και έφτασαν μέχρι την εξώπορτα.

Το θύμα τους άνοιξε κρατώντας ένα μαχαίρι και όπως λέει η κόρη του «αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι δεν θα έδινε χρήματα γιατί φοβόταν πως αν γίνει μια φορά, θα γινόταν συνέχεια». Μάλιστα, τα λεφτά αυτά προορίζονταν για τη σύζυγό του που πάσχει από άνοια και ζει σε οίκο ευγηρίας.

Στο μεταξύ, γείτονες που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κάλεσαν την κόρη και εκείνη με τη σειρά της την αστυνομία η οποία έφτασε πρώτη στο σημείο. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηλικιωμένο όρθιο στην αυλή, με τις αισθήσεις του να τους λέει τι συνέβη.

«Έγινε μια σκληρή πάλη μεταξύ του πατέρα μου και τον δύο παιδιών. Εκείνος αντιστάθηκε για να μην τους δώσει εύκολα τη λεία. Το μόνο που κατάφεραν στο τέλος ήταν να πάρουν το παντελόνι του με τα κλειδιά του σπιτιού και ίσως εκεί να είχε και τα 250 ευρώ που λέει η αστυνομία και την αλυσίδα με τον σταυρό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...