Δημοσκόπηση Pulse: Φθορά της ΝΔ και άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ – Τα «μηνύματα» στην κυβέρνηση

Ακόμα περισσότερες είναι οι αρνητικές απόψεις και εντυπώσεις του κόσμου αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Pulse», που έπαιζε στον «ΣΚΑΪ».

Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου.

Οι πολίτες είναι, παράλληλα, προβληματισμένοι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊου, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως η έκρηξη των κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση του κόσμου απέναντι στα μέτρα.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Pulse για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισης της πανδημίας το μεγαλύτερο ποσοστό ζητά άμεσο άνοιγμα ενώ ζητούν να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο.

Αυτή είναι η πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 35% έναντι 36% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν ένα μήνα, Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και από το 22% ανεβαίνει στο 24%.

Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4,5% ΜέΡΑ25 με 3%, «άλλο» απαντά το 7%, λευκό/άκυρο/αποχή 5% και ΔΑ/Αναποφάσιστοι είναι στο 10%.

Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει πτώση, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει άνοδο. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον πρωθυπουργό το 43% των ερωτηθέντων έναντι 27% που επιλέγουν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήταν 44% και 25% αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

Για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά (24% μάλλον αρνητικά, 38% σίγουρα αρνητικά) και το 30% θετικά (12% σίγουρα θετικά, 18% μάλλον θετικά).

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καθώς το 59%, ανησυχεί για τις νέες μεταλλάξεις (30% πολύ, 29% αρκετά), το 20% μέτρια, ενώ μικρή είναι η ανησυχία του 15% των ερωτηθέντων (6% λίγο, 9% ελάχιστα έως καθόλου). Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις είναι μεγαλύτερη στους άνω των 60 ετών ενώ λιγότερο ανήσυχη είναι η ηλικιακή ομάδα 17 έως 29 ετών.

Αναφορικά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, το 42% εκτιμούν ότι οφείλεται στην μη εφαρμογή των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το 24% εκτιμά ότι ευθύνεται η χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών, το 18% οι ανεπαρκείς έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων και των περιορισμών, το 20% απαντά ότι στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλαν οι διαδηλώσεις, το 10% οι νέες μεταλλάξεις και το 6% οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Συντριπτικά υπέρ των εμβολίων είναι τα ευρήματα της έρευνας του ΣΚΑΪ και της Pulse. Το 82% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

(πληροφορίες από Pulse, ΣΚΑΪ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...