Δημοσκόπηση Alco: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για το εμβόλιο του κορονοϊού – Τι λένε για τα μέτρα (video)

Πολύ μεγάλος μέρος των πολιτών συνεχίζουν να είναι προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σχεδόν οι μισοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «Open TV».

Συγκεκριμένα το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο ενώ το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα. Παράλληλα ένα 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.

Δείτε τι πιστεύουν οι πολίτες για τo εμβόλιο του κορονοϊού και κατά πόσο θα εμπιστεύονταν να το κάνουν αμέσως μόλις έρθει στη χώρα μας, σε ποιον βαθμό είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα. στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει. Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί. Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.

Συντριπτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, είναι η άποψη για τους επιστήμονες για τον κορονοϊό καθώς το 64% θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, το 24% όχι και ένα 12% ΔΞ/ΔΕ.

Τι λένε για τα μέτρα της κυβέρνησης

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Στην ίδια ερώτηση το Νοέμβριο το ποσοστό ήταν 52% και 43% αντίστοιχα ενώ το Μάιο ήταν 15% και 84%.

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα αντιμετώπιζε καλύτερα την πανδημία το 38% θεωρεί χειρότερα, το 35% το ίδιο και ένα 17% καλύτερα.

Η καθυστέρηση των μέτρων φταίει για την βόρεια Ελλάδα

Όσον αφορά στην έξαρση στη βόρεια Ελλάδα το 46% θεωρεί πως φταίει η καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στην μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και το 18% στην απουσία ελέγχων.

Προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ

Στα πολιτικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα στην ερώτηση για ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το 42% και ο Αλέξης Τσίπρας το 23% ενώ ο κανένας έρχεται δεύτερος με 31%.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...