«Δημιουργική λογιστική» από τον Χρυσοχοΐδη για τη ρίψη χημικών

Τεχνικές «δημιουργικής λογιστικής» φαίνεται πως επιστράτευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να δικαιολογήσει την «ευκολία» με την οποία χρησιμοποιούνται τα χημικά των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών επί των μερών Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων σε 2-3 μπουκάλια με νερό που έπεσαν προς το σημείο που υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ ήταν τέτοια που προκάλεσε στην πραγματικότητα τη διάλυση της τεράστιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, τα βίντεο που τραβήχτηκαν από πολλά ΜΜΕ και συμμετέχοντες στη συγκέντρωση επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και διαψεύδουν την ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα χρήστες στο twitter να ζητούν την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι, προκειμένου ο κ. Χρυσοχοΐδης να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση, προσπάθησε να συγκρίνει καταστάσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συγκριθούν, δεσμευόμενος παράλληλα ότι «σε σύντομο μέλλον» θα… καταργήσει τα χημικά.

Ειδικότερα, σε ένα tweet ο υπουργός αναφέρει:

«Στις διαδηλώσεις στην Αθήνα: 1ο επτάμηνο 2019. Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χρήση 2.135 δακρυγόνων-χημικών. Από Αύγουστο 2019 έως σήμερα (14 μήνες). Διακυβέρνηση ΝΔ. Χρήση 778 δακρυγόνων-χημικών».

Φυσικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφεύγει να αναφέρει το πόσα χημικά χρησιμοποιήθηκαν όταν ήταν ξανά υπουργός στο παρελθόν με το ίδιο χαρτοφυλάκιο.

Και βέβαια, δεν συγκρίνει αντίστοιχες περιόδους διακυβέρνησης, όπως για παράδειγμα, 14 πρώτοι μήνες του ΣΥΡΙΖΑ με 14 πρώτους μήνες της ΝΔ.

Αμέσως μετά ανάρτησε και δεύτερη δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Σε 7 μήνες ΣΥΡΙΖΑ, 2.135. Σε διπλάσιο διάστημα ΝΔ, τρεις φορές λιγότερα χημικά. Και κουνάνε το δάκτυλο και λένε ψέματα και γράφουν ψέματα! Γιατί δεν μπορούν να αντέξουν μια σοβαρή, δημοκρατική αστυνομία! Γιατί εμείς δουλεύουμε, ώστε σε σύντομο μέλλον, να μην χρειάζονται χημικά!».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...