Δήμαρχος Ερμιονίδας προς Χαρδαλιά: Να ανακαλέσετε την παράλογη και άδικη απόφασή σας

Έκπληκτος εμφανίζεται ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος από το καθολικό lockdown που επιβλήθηκε σε όλο τον νομό Αργολίδας από την περασμένη Πέμπτη (14/01). Την ίδια ώρα, που στη Λακωνία επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα μόνο στη Σπάρτη.

Απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας του να επανεξετάσει την απόφασή του αποκλειστικά σε ότι έχει να κάνει με το Δήμο Ερμιονίδας, λέγοντας η συγκεκριμένη περιοχή, που έχει περίπου 15.000 κατοίκους, δεν έχει παρουσιάσει κρούσμα εδώ και ένα μήνα. Τότε που υπήρξε θέμα με την κοινότητα Διδύμων. Πετώντας και πολλά «καρφιά» στην κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τα τοπικά Μέσα, το πρόβλημα με την αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται όντως στις περιοχές του Ναυπλίου και του Άργους.

Δείτε τι δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος:

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος βρέθηκε στη λαϊκή αγορά στην Ερμιόνη (λειτούργησε και αυτή στο Κρανίδι) την Πέμπτη (14/01), ημέρα που ξεκίνησαν τα νέα έκτακτα μέτρα με αυστηρό lockdown.

«Ο Δήμος Ερμιονίδας ούτε καν γειτνιάζει με τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους, αφού παρεμβάλλεται ανάμεσά τους ο Δήμος Επιδαύρου.

Και γι’ αυτό το λόγο, τον περασμένο Απρίλιο όταν είχαν προκύψει κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο μας, το αυστηρό lockdown είχε επιβληθεί μόνο στα όρια της Ερμιονίδας και όχι σε ολόκληρη την ΠΕ Αργολίδας», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ερμιονίδας.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Γεωργόπουλου αναφέρει:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Ο Δήμος Ερμιονίδας, με μηδενικά κρούσματα Covid-19 εδώ και ένα μήνα, τέθηκε αδίκως σε κατάσταση αυστηρού lockdown από τις 14 έως τις 18 Ιανουαρίου 2021,μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Αργολίδας, χωρίς να έχουμε σαν Δημοτική Αρχή την παραμικρή πληροφόρηση για το θέμα, χωρίς να έχουμε έγκυρη πληροφόρηση με συγκεκριμένα στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την απόφαση.

Αντιδρώντας έντονα σε αυτή την απόφαση, σας απέστειλα άμεσα την υπ. αριθμ. πρωτ. 199/13-1-2021 επιστολή διαμαρτυρίας, όπου σας επισήμανα την αδικία καθώς και τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί στην ήδη εξαντλημένη από τις πολύμηνες καραντίνες, τοπική οικονομία και κοινωνία και σας καλούσα να την επανεξετάσετε.

Εσείς δεν μου δώσατε καμία απάντηση, αποφύγατε να έρθετε σε επαφή μαζί μου και αντί να θεραπεύσετε το πρόβλημα, αντί να διορθώσετε την λανθασμένη απόφαση, αποφασίσατε χωρίς καμία λογική εξήγηση και ενημέρωση να παρατείνετε εκ νέου το αυστηρό lockdown για το Δήμο Ερμιονίδας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2021.

Αυτή η απόφαση είναι κατάφωρα άδικη για τον Δήμο μας, διότι εδώ και ένα μήνα περίπου, στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα Covid-19, σύμφωνα με την δική σας εμπιστευτική ενημέρωση που λαμβάνουμε κάθε Δευτέρα.

Επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας είναι απομονωμένος από τις Κοινότητες της Αργοναυπλίας όπου εμφανίζονται σήμερα τα 57 ενεργά κρούσματα Covid-19, αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 85 χιλιόμετρα από το Άργος.

Μάλιστα ο Δήμος Ερμιονίδας ούτε καν γειτνιάζει με τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους, αφού παρεμβάλλεται ανάμεσά τους ο Δήμος Επιδαύρου.

Και γι’ αυτό το λόγο, τον περασμένο Απρίλιο όταν είχαν προκύψει κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο μας, το αυστηρό lockdown είχε επιβληθεί μόνο στα όρια της Ερμιονίδας και όχι σε ολόκληρη την ΠΕ Αργολίδας.

Με ποια λογική και σκοπιμότητα λοιπόν σήμερα τίθεται σε κατάσταση αυστηρού lockdown, ο απομονωμένος από την υπόλοιπη Αργολίδα, Δήμος Ερμιονίδας των 13.500 κατοίκων με μηδενικά κρούσματα εδώ και ένα περίπου μήνα και δεν εξαιρείται από τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Αργολίδας που έχουν τα ενεργά κρούσματα;

Γιατί για παράδειγμα, τίθεται σε αυστηρό lockdown μόνο ο Δήμος Σπάρτης όπου υπάρχουν ενεργά κρούσματα και εξαιρούνται οι υπόλοιποι Δήμοι της ΠΕ Λακωνίας όπου δεν υπάρχουν κρούσματα και δεν συμβαίνει το ίδιο στην ΠΕ Αργολίδας και στον Δήμο Ερμιονίδας;

Αυτός ο απόλυτος παραλογισμός και η αδικία έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους της Ερμιονίδας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά όπως μας πληροφορούν.

Κύριε Υφυπουργέ,

Σας καλώ να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης, η οποία πλέον ξεφεύγει από τα όρια της λογικής και δεδομένου ότι τα ενεργά κρούσματα της Π.Ε. Αργολίδας δεν βρίσκονται στον Δήμο Ερμιονίδας, σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την αδικαιολόγητη, παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφασή σας, κατά το μέρος που αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο μόνο ο δήμος Ερμιονίδας είχε μπει σε καραντίνα για 15 ημέρες, μετά από κρούσματα στην τότε δομή προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι. Και τότε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Γεωργόπουλος είχε ρίξει «καρφιά» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στη δομή προσφύγων, όταν επιβλήθηκε ξανά καραντίνα μόνο στους διαμένοντες στο ξενοδοχείο λόγω νέων κρουσμάτων, αλλά αυτή δεν τηρήθηκε ποτέ.

Πολύ αργότερα και τέλη Μαΐου, τέθηκαν επί τάπητος τα «καυτά» θέματα που είχαν προκύψει με τη δομή προσφύγων στο Πόρτο Χέλι, στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, στην προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση να «σβήσει» τη «φωτιά» που είχε ανάψει και στη συγκεκριμένη περιοχή με τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό. Τελικά, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή της χώρας.

(πληροφορίες από enpel.gr, argonafplia.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...