Δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα ως πιθανή αιτία για τη μυστηριώδη ασθένεια στην Ινδία

Η μυστηριώδης ασθένεια από την οποία νόσησαν εκατοντάδες Ινδοί πολίτες ίσως να σχετίζεται με δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Υπενθυμίζεται πως τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην πόλη Eluru, στην πολιτεία Andhra Pradesh, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (5-6/12).

Οι ασθενείς υπέφεραν από συμπτώματα όπως ναυτία, αναστάτωση, επιληπτικές κρίσεις, σπασμούς και απώλεια μνήμης.

Νέα στοιχεία

Κανένας από τους ασθενείς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, βρέθηκαν ίχνη βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδος και νικέλιο, στα δείγματα αίματος τουλάχιστον 10 ατόμων.

Ο επιθεωρητής του δημόσιου νοσοκομείου Eluru, Δρ, Μοχάν, δήλωσε στο The Indian Express: «Το μέγεθος του δείγματος που στείλαμε επειγόντως στο AIIMS (Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας στο Δελχί) ήταν μικρό, αλλά δείχνει την παρουσία βαρέων μετάλλων όπως το μόλυβδο και το νικέλιο στα δείγματα αίματος των ασθενών».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μόνο 84 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο και θα πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Εκπρόσωποι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι 555 άτομα έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για την ασθένεια από τότε που εμφανίστηκε,

Οι περισσότεροι ανάρρωσαν γρήγορα, ενώ καταγράφηκε και ένας θάνατος, ενός 45χρονου άνδρα.

Ινδία και Covid-19

Το σύστημα υγείας της Ινδίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση λόγω των πολλών περιπτώσεων κορονοϊού στην χώρα.

Η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερα από 9,7 εκατομμύρια περιστατικά και παραμένει δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα ακολουθώντας τις ΗΠΑ.

Ακόμη, περισσότεροι από 140.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, ο τρίτος χειρότερο αριθμό πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...