Δίκη Χρυσής Αυγής: Προσαγωγές και δικογραφία για οπαδούς του Λαγού – Αποθέωση της Μάγδας Φύσσα (video)

Ένταση σημειώθηκε στο Εφετείο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, το πρωί της Δευτέρας (12/10), καθώς συγκεντρώθηκαν, τελικά, οπαδοί της ναζιστικής – και εγκληματικής, με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης – οργάνωσης και του Γιάννη Λαγού. Παρότι απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες. Εκεί υπήρχαν και μέλη του ΠΑΜΕ. Τελικά, έγιναν προσαγωγές οπαδών του Λαγού (σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους), ενώ η Λεωφόρος Αλεξάνδρας έκλεισε. Νωρίτερα, αποθεώθηκε η Μάγδα Φύσσα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, επικράτησε ένταση όταν λίγα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη του ΠΑΜΕ. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν. Τελικά, λίγο πριν τις 10 το πρωί η αστυνομία προχώρησε, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, σε 10 προσαγωγές οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει το «παρών» στο Εφετείο, καλώντας σε συγκέντρωση οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις 12:00 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε… Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας για τον καταλογισμό των ποινών των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνοδευτεί με τις ανώτερες ποινές. Η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ώστε να φτάσει η δίκη μέχρι το τέλος της, μέχρι την επιβολή των ανώτερων ποινών».

Μέτρα και κλειστοί δρόμοι γύρω από το Εφετείο

Και τη Δευτέρα (12/10) από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Έκλεισε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Εφετείο

Κλειστή είναι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (12/10) η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, από συγκέντρωση ομάδας του ΠΑΜΕ ενόψει της συνέχισης δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πατησίων, από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Κηφισίας. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...