Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραληρηματική αντίδραση Μιχαλολιάκου μετά τις ποινές (video)

Παραληρηματική ήταν η αντίδραση του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ανακοίνωση των ποινών που θα τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Σε δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ναζιστικού μορφώματος, υποστηρίζει πως «η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική» και αυτό αποδεικνύεται επειδή «επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη» (!).

Υποστηρίζει ακόμα ότι καταδίκασαν τον εθνικισμό καθώς και ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το… «Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση των αρχικών ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο – μετά και τις συγχωνεύσεις – ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (14/10) τις τελικές ποινές και στη συνέχεια διέκοψε για αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα του ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε με 13,5 χρόνια φυλακή. Δείτε αναλυτικά τις ποινές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πάντως δηλώνουν έτοιμες να προβούν σε άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο. 

Εκτιμάται ότι θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες, οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...