Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στους επτά – Ποινές φυλάκισης 5-15 έτη (video)

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Εφετείο στους επτά που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κάτι που σημαίνει ότι διαμορφώνεται πλαίσιο για κάθειρξη από 5 έως 15 χρόνια.

Η απόφαση που όλοι περίμεναν από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αρχική ετυμηγορία, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ήρθε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγετικής ομάδας και συγκεκριμένα στους: συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι πλέον, κάθε ένας από τους προαναφερόμενους κινδυνεύει με φυλάκιση 5-15 ετών. Βέβαια, εκτός από τις ποινές, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Δεν αναγνωρίστηκε επίσης κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Για τους συγκεκριμένους, η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Σε ποιους και γιατί αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Αντιθέτως, ελαφρυντικά αναγνωρίζονται στους:

Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς δεν ειχαν συμπληρώσει το 25ο έτος ηλικίας.

Στους Δήμου, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς 

Στον Νίκο Μίχο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Αναλυτικότερα:

Για τη δολοφονία Φύσσα

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Γιώργο Ρουπακιά όπως επίσης και σε: Πατέλη, Καζαντζόγλου, Αγγο, Κομιανό, Κορκοβίλη, Μιχάλαρο, Σταμπέλο, Τσαλίκη, Θ. Τσόρβα και Ν. Τσόρβα: ποινή από πέντε έως δέκα χρόνια συν την ποινή για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη (μετεφηβικής ηλικίας) και Δήμου, Σκάλκο (μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): αντιμετωπίζουν ποινές ένα έως πέντε χρόνια για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (θα προστεθούν οι ποινές για τα υπόλοιπα αδικήματα).

Για την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Κανένα ελαφρυντικό στους Αντωνακόπουλο, Καστρινό και Πανταζή: Αντιμετωπίζουν ποινή πέντε έως δέκα ετών για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον Χατζηδάκη και θα του επιβληθεί ποινή από ένα έως πέντε χρόνια για το ίδιο αδίκημα.

Για την επίθεση στους αιγύπτιους αλιεργάτες

Στον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Τάσο Πανταζή, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη ποινή κάθειρξης.

Στους Ευγενικό, Μαρία και Παπαδόπουλο που έχουν καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Αντιμετωπίζουν ποινές από ένα έως πέντε χρόνια για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης συν την ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Λαγό – Τι ζήτησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός, επισημαίνοντας πως υπάρχει προκατάληψη των δικαστών και ότι έχουν δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις ακόμη και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά την αγόρευση του πατέρα του στο δικαστήριο, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης έκανε ανάρτηση στο twitter μέσω της οποίας ουσιαστικά τέθηκε εκ διαμέτρου αντίθετος με το αίτημα της υπεράσπισης Λαγού!

Τι συνεπάγεται το αίτημα Λαγού

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, αφού ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Λαγός. Όλα αυτά βέβαια εφόσον το αίτημα δεν κριθεί απαράδεκτο.

Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Ένταση πριν την απόφαση και προσαγωγές

Ένταση σημειώθηκε στο Εφετείο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, το πρωί της Δευτέρας (12/10), καθώς συγκεντρώθηκαν, τελικά, οπαδοί της ναζιστικής – και εγκληματικής, με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης – οργάνωσης. 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...