Διεθνής κατακραυγή για το «κορονο-τσιμπούσι» του Μητσοτάκη στην Ικαρία

Μπορεί στη χώρα μας αρκετά Μέσα να έκρυψαν – για ευνόητους λόγους – κάτω από το… χαλί την είδηση της πολυπληθούς συγκέντρωσης για γεύμα στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με μεγάλα διεθνή Μέσα που έκριναν ότι η είδηση του να «σπάει» ένας πρωθυπουργός τα μέτρα χρίζει αναφοράς.

Μετά τον Guardian που φιλοξένησε σχετικό άρθρο με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα με 40 άτομα», σειρά πήραν οι New York Times, το Politico και το Euractiv.

New York Times

Οι New York Times ανέβασαν θέμα με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown» και υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο».

Στο σχετικό ρεπορτάζ από την Αθήνα επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, δέχθηκε πυρά  από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο επειδή προφανώς παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού «της συντηρητικής κυβέρνησής του» υπογραμμίζοντας πως είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων μέσα σε δύο μήνες.

Οι New York Times αναφέρονται στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση στο μπαλκόνι του σπιτΙού βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένα σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κριτική των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, επειδή τα απαγορευτικά μέτρα περιλαμβάνουν ένα όριο εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με πρόστιμα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στο μεσημεριανό γεύμα στην Ικαρία συμμετείχαν από 30 έως 40 άτομα.

Οι New York Times σημειώνουν επίσης ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με νέους σκληρούς περιορισμούς σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το απόγευμα..

Politico

Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown», το Politico φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων, περίπου, 50 ατόμων της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται πυρά γιατί προφανώς παραβίασε τα απαγορευτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνησή του κατά του κορωνοϊού.

Η δημοσιογράφος του Politico κάνει εκτενή αναφορά στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όπως σημειώνει δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Το Politico, σημειώνει ότι όλα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο της επιβολής σκληρών νέων περιορισμών σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Το Politico υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του lockdown και στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πήγε στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του για ποδήλατο και φωτογραφήθηκε με αρκετούς περαστικούς – κανένας από αυτούς δεν φορούσε μάσκες.

Euractiv

«Δεύτερη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός συλλαμβάνεται να παραβιάζει τους περιορισμούς, την ώρα που επιβάλλονται σκληρότερα μέτρα στους πολίτες», γράφει το Euractiv. Στο σχετικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται μοιάζει σαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει ότι τα μέτρα δεν ισχύουν για τον ίδιο. Βίντεο κατέγραψε στιγμές από την συμμετοχή του σε γεύμα με περίπου 40 άτομα στην Ικαρία, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση είχε επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι λίγους μήνες πριν ήταν αναρτήσεις στα social media που αποκάλυψαν ότι βρισκόταν σε βουνό κοντά στην Αθήνα και πόζαρε για φωτογραφίες με τυχαίους περαστικούς χωρίς να φοράει μάσκα. 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...