Διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας: 15 και 16 Μαρτίου η νέα συνάντηση στην Αθήνα

Στις 15 και 16 Μαρτίου αναμένεται ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από την επανέναρξη τους (61ος γύρος ) στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει και τον στενό του συνεργάτη Ιμπραΐμ Καλίν.

Τις ημερομηνίες έκαναν γνωστές την Τετάρτη (10/03) αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ και στη συνέχεια πηγές του ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι υπήρξε θετική απάντηση στις προτεινόμενες ημερομηνίες από την Αθήνα και ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών θα γίνει, όντως, στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαρτίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η τουρκική πλευρά παρέμενε σιωπηλή για καιρό αναφορικά με τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών παρότι η Αθήνα είχε στείλει τις προτάσεις της. Μόλις στις 8 Μαρτίου ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωνε ότι «υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα στην ατζέντα μας από τις διερευνητικές συνομιλίες που είχαμε με τους Έλληνες».

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε… «Στο γήπεδο της Τουρκίας η μπάλα για να απαντήσει στην ελληνική πρόταση»ενώ πριν πηγές από την Άγκυρα προσδιόριζαν το νέο γύρο (62ο) στην Αθήνα τις πέντε πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου άρχισε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά από μία διακοπή πέντε ετών και έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς. Τονίστηκε, μάλιστα, ότι έσπασε ο «πάγος» ανάμεσα στις δυο πλευρές και δόθηκε ραντεβού στην Αθήνα.

Μετά το πέρας του 61ου γύρου, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα. Η πρώτη συνάντηση διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ η Άγκυρα φέρεται πως έθεσε στο τραπέζι πολλά ζητήματα, όπως το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριος χώρος, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...