Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα

Με τη γλώσσα της σκληρής αλήθειας μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για «απελπιστική κατάσταση στις εντατικές» και για «ημίμετρα» από πλευράς πολιτείας και απηύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ ώστε να γίνει κάτι πριν «σκάσει» το σύστημα Υγείας.

Παρότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καπραβέλος έχει βγει μπροστά και με τηλεοπτικές του εμφανίσεις προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά αν κρίνει κανείς και από τις σημερινές του τοποθετήσεις.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές. Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική. 

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα», εξήγησε αρχικά και συνέχισε αναρωτώμενος:

«Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό. Τι άλλο να γίνει; Τι έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;.

Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα».

Κλείνοντας, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε αυτό που έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ηλικίες λέγοντας χαρακτηριστικά «όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...