Διαβουλεύσεις Ρωσίας και Τουρκίας με θέμα τη Συρία και τη Λιβύη

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν είχε την Πέμπτη (22/10) στη Μόσχα διαβουλεύσεις με τον τούρκο ομόλογο του Σεντάτ Ονάλ, στις οποίες οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία, στην Λιβύη όπως και ζητήματα εγγυήσεων της ασφάλειας στον Περσικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα ημερησίας διάταξης του ΣΑ του ΟΗΕ, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Λιβύη και τη Συρία, ζητήματα εγγυήσεων της ασφάλειας στον Περσικό και θέματα διευθέτησης του Μεσανατολικού.

Για τη Λιβύη έγινε γνωστό από τον ΟΗΕ ότι υπεγράφη συμφωνία για μόνιμη κατάπαυση πυρός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην επίλυση δια της πολιτικής και διπλωματικής οδού των υπαρχουσών διενέξεων, στην βάση του κοινώς αποδεκτού διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένων των αποφάσεων του ΟΗΕ καθώς και του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής.

Ο Ονάλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη (22/10) την Μόσχα, ήταν επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Μόσχα στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου με θέμα την κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη, καθώς και στις διυπουργικές διαβουλεύσεις για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη που έλαβαν χώρα στις 21 και 22 Ιουλίου στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε επίθεση στις ΗΠΑ αναφέροντας: «Δοκιμάζουμε τους ρωσικούς S-400, δε θα ζητήσουμε και άδεια».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...