Διαδικτυακή απάτη μέσω messenger στην Πάτρα – Πώς δρουν οι «πειρατές»

Νέος συναγερμός για διαδικτυακές απάτες σήμανε – αυτή τη φορά στην Πάτρα, μετά την είδηση για τη δράση χάκερ, οι οποίοι καταφέρνουν και εισχωρούν σε λογαριασμούς του messenger φίλων των θυμάτων, προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Πώς δρουν οι απατεώνες

Συνήθως, οι χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως «κάτι έπαθε η κάρτα τους» αλλά… «πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει» ζητούν, προσποιούμενοι ένα πρόσωπο, από τους φίλους τους… τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να … ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους για να μην χάσουν την προθεσμία. Στην ουσία, δεν ζητούν απλά «δανεικά», τα προσωπικά στοιχεία της κάρτας του θύματος.

Η συνέχεια είναι γνωστή, η κάρτα θα «αδειάσει» σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όπως ανέφερε το flamis.gr, το τελευταίο άτομο που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιτηδείων, είναι μια γυναίκα από την Πάτρα, η οποία ωστόσο αντιλήφθηκε το τι συνέβαινε. Οι «πειρατές» είχαν «εισβάλει» στην εφαρμογή messenger της καλύτερής της φίλης, ενώ συνέβη ο εξής διάλογος:

Έπειτα, η γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της, η οποία προσπαθούσε να καταλάβει… γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το messenger, χωρίς να έχει ιδέα για το περιστατικό.

Έτσι, απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα περαιτέρω. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...