Δεν βιάζεται να κάνει το ρωσικό εμβόλιο ο Πούτιν: Θα το κάνω όταν έρθει η σειρά της ηλικιακής κατηγορίας μου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι θα εμβολιασθεί εναντίον του κορονοϊού «όταν θα είναι αυτό δυνατό» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, πλέκοντας το εγκώμιο του «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου Sputnik V, το οποίο ανέπτυξε η χώρα του.

«Ακούω τις συστάσεις των επιστημόνων μας και άρα, προς το παρόν, όπως συνιστούν οι ειδικοί, δεν το έκανα, αλλά θα το κάνω οπωσδήποτε όταν θα είναι αυτό δυνατό», εξήγησε ο 68χρονος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε χρόνο με το τέλος του έτους.

«Έχουμε ένα καλό εμβόλιο: ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό (…) με επίπεδο προστασίας 96 έως 97% σύμφωνα με τους ειδικούς», συνέχισε ο Πούτιν, που απαντά φέτος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μέσω βιντεοδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει ο ίδιος τον Αύγουστο ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο εναντίον της COVID-19 και ότι είχε χορηγηθεί και στην κόρη του.

Με την επωνυμία «Sputnik V» προς τιμήν του πρώτου σοβιετικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε στο διάστημα το 1957, το εμβόλιο αυτό έγινε δεκτό με επιφυλάξεις από τη διεθνή κοινότητα που χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του πρόωρη, πριν ακόμη ξεκινήσουν μαζικές κλινικές δοκιμές (φάση 3) και τη δημοσίευση των επιστημονικών αποτελεσμάτων.

Ο Πούτιν είπε σήμερα ότι αναμένει πως η χώρα του θα διαθέτει μέχρι το επόμενο έτος «εκατομμύρια δόσεις εμβολίων».

Ο πρόεδρος εκτίμησε, εξάλλου, πως η Ρωσία διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού με «αξιοπρέπεια» και «καλύτερα από άλλες χώρες» παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι αντιμετώπισε «έναν τεράστιο αριθμό προβλημάτων».

«Κανένα σύστημα (υγείας) στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο για την κλίμακα με την οποία είμαστε αντιμέτωποι», είπε ακόμη, εκτιμώντας πως το ρωσικό σύστημα «αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό» απ’ ό,τι αλλού, κυρίως στη Δύση.

Ευχαριστώντας τους συμπατριώτες του γιατί επέδειξαν «ενότητα απέναντι στην απειλή» τάχθηκε υπέρ του «μαζικού εμβολιασμού» του ρωσικού πληθυσμού.

Ο τελευταίος ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου με τον εμβολιασμό των εργαζομένων που εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο στη Μόσχα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...