Δεδομένη η παράταση του lockdown – «Μας φρενάρουν οι αριθμοί, θα είναι το τελευταίο»

Οι όποιες ελπίδες υπήρχαν – που όσο και να έλεγαν το αντίθετο οι ειδικοί, η πλειοψηφία του κόσμου εκτιμούσε ότι ήταν λίγες – να αρθεί το τρέχον lockdown την ημέρα εκπνοής του, εξανεμίστηκαν.

Η 1η Μαρτίου και πιθανότατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, θα βρει τον κόσμο να ζει ξανά με περιορισμούς κι αιτία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αύξηση κρουσμάτων αλλά και γενικότερα τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα.

Μετά τα 2.147 της Τρίτης, χθες τα κρούσματα άγγιξαν τα 2.000 (1.913), ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που τρομάζει τους ειδικούς. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για το γεγονός ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έχει φτάσει στο 90% και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι εκτός από την Αττική, έντονος προβληματισμό επικρατεί και για άλλες πόλεις και περιοχές της χώρας. Η Θεσσαλονίκη, που τον περασμένο Νοέμβριο «γονάτισε» είναι μία από αυτές, ενώ τεράστια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα παρατηρείται σε Ηράκλειο και Λάρισα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ενταχθεί στο κόκκινο η Αρκαδία, την ίδια στιγμή που στο όριο πλέον βρίσκεται και το Ναύπλιο.

Μένει να δούμε τις ανακοινώσεις και την απόφαση της διάρκειας του lockdown και αν τελικά θα αλλάξουν κάποια από τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα ή αν θα βαδίσουμε στο ίδιο μονοπάτι.

Για τη δυσκολία των τελευταίων ημερών και την εξέλιξη αυτή μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και συνέχισε λέγοντας ότι «τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη αναστατώνουν όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού».

Ο κ. Εξαδάκτυλος, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη ενός σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων.

«Πρέπει αυτό που ζητούμε από τους πολίτες, να μπορεί και να γίνει».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...