«Δανεικά και αγύριστα τα χρέη της ΝΔ» – Ερώτηση 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα «γαλάζια θαλασσοδάνεια»

Στοιχεία για την εξυπηρέτηση των δανείων της ΝΔ ζητούν, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση, χαρακτηρίζουν ως «δανεικά και αγύριστα το χρέη της ΝΔ» που «αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» και επισημαίνουν ότι η ΝΔ έφθασε να χρωστά στις τράπεζες 308.665.292,22 εκατ. ευρώ το 2019, με βάση τον δικό της ισολογισμό, 30 εκατ. επιπλέον από το 2018, όπου χρωστούσε 278.951.569,84 εκατ. ευρώ.

«Το χρέος διογκώνεται και ο μύθος περί ρύθμισης και εξυπηρέτησης, όταν σε μόλις ένα έτος αυξάνεται 30 εκατ. ευρώ, πλέον δεν πείθει κανέναν», αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή:

1. Αν η ΝΔ είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης (όπως αξιολογούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες-δανειολήπτες), δηλαδή αν πληρώνει κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεων τις οποίες έχει συμφωνήσει (αν έχει ρυθμίσει τα δάνεια της).

2. Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, ποιες τράπεζες έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση των ενυπόθηκων περιουσιακών στοιχείων της ΝΔ.

3. Αν οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου θα εφαρμοστούν και στη ΝΔ που χρωστά 308 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό που ανακοίνωσε η ίδια (όπως θα εφαρμοστεί ο πτωχευτικός και στους Έλληνες πολίτες).

Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει για την ενημέρωση της Βουλής, και μέσω αυτής των ελλήνων πολιτών, αναλυτικά όλα τα έγγραφα που αφορούν στο σύνολο των ρυθμίσεων των δανείων της ΝΔ με τις τράπεζες, αλλά και των οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...