Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις σε βάρος διαδηλωτών στην Τουρκία – Τι ζητούν οι φοιτητές (video)

Αψιμαχίες σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα στην γείτονα χώρα, μεταξύ φοιτητών-διαδηλωτών και αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις απάντησε η αστυνομία στη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στη Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ) της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε προς στήριξη των επεισοδίων που σημειώθηκαν μια ημέρα νωρίτερα, στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στην Τουρκία, συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου, 159 φοιτητές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να αφεθούν ελεύθεροι φοιτητές που συνελήφθησαν διότι κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΔ.

«159 άτομα που αρνήθηκαν να τερματίσουν διαδήλωση μπροστά στην πανεπιστημιούπολη (…) και περικύκλωσαν το πρυτανείο τέθηκαν υπό κράτηση», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Κατά συνέπεια, παρά την απαγόρευση για διαδηλώσεις την Τρίτη 2/2, οργανώθηκε νέα διαμαρτυρία με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως «πλάι πλάι κατά του φασισμού» και «δεν υπάρχει σωτηρία, ή όλοι μαζί ή κανένας».

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους μέσα στα σοκάκια. Πάνω από τη Χαλκηδόνα πετούσαν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ αστυνομικά οχήματα πραγματοποιούσαν περιπολίες την περιοχή.

Βίντεο που καταγράφουν τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης εναντίον των φοιτητών, έκαναν το γύρω του διαδικτύου στο στο Twitter.

«Πόλεμο με την ΛΟΑΔ άνοιξε ο Ερντογάν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στο κίνημα ΛΟΑΔ, κατηγορώντας μέλη του για «βανδαλισμό», ενώ τόνισε ότι η νεολαία του κόμματός του «δεν ανήκει» σε αυτή την κοινότητα, δεν συμμετέχει σε αυτή. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα βαδίσει «στο μέλλον με μια νεολαία ΛΟΑΔ, αλλά με μια νεολαία αντάξια της ένδοξης ιστορίας αυτού του έθνους».

Παρότι η ομοφυλοφιλία δεν διώκεται ποινικά στη χώρα, η εναντίωση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Το Pride απαγορεύτηκε επί πέντε συναπτά χρόνια έως το 2019, ενώ λόγο  κορονοϊού, δεν διοργανώθηκε ούτε πέρυσι.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...