Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή

Σε μια μουντή μεν, αλλά με καλό καιρό, Κυριακή, οι πολίτες επέλεξαν αντί να αναζητήσουν μια ανάσα «ελευθερίας» από το «πνίξιμο» που νιώθουν το τελευταίο διάστημα, να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας.

Άλλωστε, από μια ανάσα δροσιάς που αναζήτησαν κάτοικοι στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή δόθηκε η αφορμή και εν συνεχεία ξεκίνησε η αντίδραση του κόσμου στα συνεχή περιστατικά βίαιης καταστολής που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό.

Κάτοικοι των Πατησίων, του Ζωγράφου, της Ελευσίνας, του Αιγάλεω, του Πειραιά, της Γλυφάδας, του Κολωνού, των Σεπολίων, της Ακαδημίας Πλάτωνος και άλλων περιοχών στην Αθήνα, βγήκαν στους δρόμους και με πλακάτ και συνθήματα ζήτησαν πίσω τις πλατείες και φώναξαν ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Πολλά από τα συνθήματα «απαιτούσαν» περισσότερα χρήματα στην Υγεία και εξίσου πολλά καταφέρονταν ευθέως και όχι… εμμέσως ενάντια στην κυβέρνηση.

«Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» ακούστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο οποίο βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα όλων των ηλικιών.

Στην πλατεία Πρωτομαγιάς κατέφτασαν τέλος πολίτες από Κυψέλη, Γκύζη και τις γύρω περιοχές, ενώ στη Νέα Σμύρνη που έγινε «πρωταγωνίστρια», πραγματοποιήθηκε και σήμερα ειρηνική διαδήλωση ενάντια στην καταστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρίες έφτασαν μέχρι και την πλατεία της Ραφήνας.

Πηγή φωτό: irafina.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...