Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στον Έβρο – Ετοίμαζαν να ρίξουν στην αγορά δύο τόνους… ακατάλληλα όστρακα

Μια μεγάλη ποσότητα οστράκων από τα τουρκικά παράλια φόρτωσαν τέσσερις Έλληνες σε μια βάρκα τύπου πλάβα, τα οποία και μετέφεραν στην περιοχή του Άη Γιώργη στο Δέλτα του Έβρου μέσω του ποταμού, το απόγευμα της Τρίτης (23/2). Ωστόσο, η δράση τους δεν πέρασε απαρατήρητη από το Λιμενικό, το οποίο βρισκόταν σε επιφυλακή.

Ειδικότερα, οι ηλικίας 54, 51, 39 και 56 χρόνων φερόμενοι ως δράστες, πιάστηκαν στα «πράσα» από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίωξης Παράτυπα Εισελθόντων Προσώπων του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ενώ μεταφόρτωναν τα όστρακα σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Προσπαθώντας να ξεφύγουν, μπήκαν βιαστικά στη βάρκα και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού. Η φυγή τους ωστόσο ματαιώθηκε, όταν στην θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, τους ακινητοποίησε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, όπου και τους πέρασε χειροπέδες.

Η βάρκα, που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι είχε μέσα 1.968,3 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και τα περισσότερα είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, πράγμα που τα καθιστούσε ακατάλληλα για κατανάλωση.

Το σκάφος, που δεν έφερε στοιχεία αναγνώρισης, κατασχέθηκε, όπως επίσης και τα δύο οχήματα των κατηγορούμενων που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...