Χειροπέδες σε γιατρό και ιδιώτη για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων

Δικογραφία για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με αποδέκτες ένας γιατρό Κέντρου Υγείας της Αττικής και μια γυναίκαιδιώτη.

Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, σε ΑΜΚΑ. ασφαλισμένων εν αγνοία τους, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, από 1-1-2019 έως 22-1-2021, προέκυψε η εν λόγω ενέργεια σχετικά με 175 συσκευασίες φαρμάκων, που περιείχαν 5.250 χάπια, σε δέκα διαφορετικά άτομα.

Προέκυψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων «κατά παραγγελία», κατόπιν συνεννόηση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή γραπτού μηνύματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Πριν από μερικές ημέρες άνδρες της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε γιατρό και δικηγόρο «μαϊμού» που μοίραζαν εικονικές συνταγογραφήσεις στην Αθήνα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...