Χαρταετός με… όρια – Τα μέτρα που ισχύουν για σήμερα και την Καθαρά Δευτέρα (video)

Με το Σάββατο να έχει ήδη περάσει και σε γενικές γραμμές να αποφεύγεται ο συνωστισμός παρότι ο καιρός ήταν εξαιρετικός σε μεγάλο μέρος της χώρας, το στοίχημα είναι πώς θα κυλήσει το επόμενο διήμερο και δη, αυριανή μέρα, καθότι δεν είναι εύκολο να περιοριστούν οι πολίτες και την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα που δεν αλλάζει κάτι στα μέτρα.

Την ίδια ώρα, το σκηνικό στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι πολεμικό και ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει στο 5,05, με τον ΕΟΔΥ να προχωρά και σε ανακοινώσεις την Παρασκευή (12/03)

Η κατάσταση στη χώρα όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά γίνεται χειρότερη και ενδεικτικό είναι ότι μπήκαν και άλλες περιοχές σε «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου») – με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας» – με αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση τα σχολεία να είναι από την Τρίτη (16/03) κλειστά και να ισχύσει η «τηλεκπαίδευση».

Παρά το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο το πέταγμα του χαρταετού επιτρέπεται αλλά θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς και με sms στο 13033, κάτι που επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επομένως, και σήμερα Κυριακή όπως και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή έως τώρα (τόσο για τα sms και την απαγόρευση κυκλοφορίας), χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Την παράταση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε, άλλωστε, και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή (14/03), θα ισχύει στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας από τις 19:00, ενώ την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού δεν μπορεί να γίνει εκτός δήμου, καθώς η μετακίνηση για άθληση (το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 δηλαδή) ισχύει μόνο για πεζή ή με ποδήλατο. Αναλυτικά, όλα τα μέτρα που ισχύουν έως τις 22 Μαρτίου και ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα (ξεχωριστά) αλλά και ποιες περιοχές έχουν μπει ή παρατείνεται το αυστηρό lockdown.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...