Χάος στη Βουλή της Ταϊβάν με γροθιές και… έντερα (video)

Χάος επικράτησε στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, με ένα αηδιαστικό θέαμα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο πανικός ξεκίνησε όταν βουλευτές από το κόμμα της αντιπολίτευσης Κουομιτάνγκ, πέταξαν χοιρινά έντερα και αντάλλαξαν γροθιές με συναδέλφους τους, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εισαγωγή χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιστορία πίσω από τα «ιπτάμενα έντερα»

Ο Πρόεδρος Τσάι Ινγκ-Ουέν ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2020 ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει, από την 1η Ιανουαρίου, τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες που περιέχουν ρακτοπαμίνη, ένα αυξητικό συστατικό του κρέατος, με αναβολική δράση που αυξάνει σημαντικά την μυϊκή μάζα ενώ μειώνει την περιεκτικότητα του λίπους. Το εν λόγω συστατικό, απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

Παράλληλα δήλωσε πως θα επιτραπεί και η εισαγωγή βόειου κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραγωγής 30 μηνών ή περισσότερο.

Όταν η αντιπολίτευση περνά σε… άλλο επίπεδο

Αν και η απόφαση χαροποίησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ξεπεράστηκε ένα εμπόδιο μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, το κόμμα της αντιπολίτευσης της Κουαμιτάνγκ, αντιτάχθηκε σθεναρά στην απόφαση, καθώς θεωρεί πως είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Έτσι από την τελευταία σύνοδο του κοινοβουλίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, η αντιπολίτευση, αντιτάχθηκε στην απόφαση εισαγωγής χοιρινού κρέατος, εμποδίζοντας διαρκώς τον πρωθυπουργό Σου Τσενγκ-Τσανγκ να παραδώσει τις εκθέσεις και παράλληλα να δεχτεί ερωτήσεις, πάνω στο θέμα.

Αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά των συναδέλφων τους, οι βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, αποφάσισαν να δράσουν προκειμένου να μπορέσει ο πρωθυπουργός Σου Τσενγκ-Τσανγκ να μιλήσει στο κοινοβούλιο, σχηματίζοντας έναν προστατευτικό κλοιό γύρω του κατά την άφιξη του.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλάεικουβάδες με χοιρινά άντερα εκσφενδονίστηκαν προς το μέρος του με αποτέλεσμα οι βουλευτές να πιαστούν στα χέρια και να γίνουν όλα «γυαλιά καρφιά».

Ο Σου Τσενγκ-Τσανγκ αποσύρθηκε για λίγο και στην συνέχεια επέστρεψε για να δεχθεί ερωτήσεις με τους βουλευτές του Κουαμιτάνγκ να δημιουργούν φασαρία προκειμένου να μην ακουστούν οι απαντήσεις του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...