Χαίρεται με τον Μεταξά ο Πλεύρης και το «φωνάζει» – Τον είχε αποκαλέσει «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Ο Θάνος Πλεύρης έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ιωάννη Μεταξά ως «σύντροφό» του και «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού», άρα μόνο εντύπωση δεν πρέπει στην πραγματικότητα να μας προκαλεί το γεγονός ότι χάρηκε που διάβασε για τον δικτάτορα στο βιβλίο Ιστορίας (της 6ης δημοτικού) της κόρης του.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, (και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, εκ των ιδρυτών του κόμματος της 4ης Αυγούστου) ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του ακόλουθους, οι οποίοι λίγο πολύ πιστεύουν τα ίδια με εκείνον, ότι ενώ διάβαζε την κόρη του, είδε με χαρά ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και τη συμβολή του στο αλβανικό Έπος.

Και επειδή μάλλον τσακίστηκε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως στα παλιότερα βιβλία «απαγορευόταν» κάθε αναφορά στον Μεταξά, κάτι το οποίο φυσικά είναι αναληθές.

«Σήμερα διάβασα την κόρη μου ιστορία και με χαρά είδα ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και την συμβολή του στο αλβανικό Έπος (παραθέτω σελίδες 206 επ.). Στα δικά μας χρόνια το κόμπλεξ των αριστερών «απαγόρευε» κάθε αναφορά στον Μεταξά», έγραψε στο twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Θα έπρεπε ο Θάνος Πλεύρης ν’ αναφερθεί και στις πρώτες γραμμές του ίδιου κεφαλαίου, οι οποίες αναφέρουν ότι «Στη διάρκεια του Μεσοπολέμου πολλά δημοκρατικά πολιτεύματα κατέρρευσαν και τα διαδέχθηκαν δικτατορίες». Λες και κατέρρευσαν από μόνα τους κι απλά υπήρξε μια διαδοχή, αλλά το τι (και το πώς) αναφέρει το βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού είναι μια άλλη ιστορία.

«Ο Μεταξάς είναι σύντροφός μου»

Το 2014 οι μαθητές του δήμου Χαλανδρίου παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου και υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ, κάτι το οποίο δεν άρεσε στον Θάνο Πλεύρη (και στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σχετικά στο twitter).

Ο πολιτευτής, τότε, της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το ΛΑ.ΟΣ. είχε τηλεοπτική κόντρα στο κανάλι «Ε» με τον δήμαρχο της πόλης, Σίμο Ρούσο και μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως: «Εμένα ο δικός μου σύντροφος ήταν αυτός που το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου έκατσε απέναντι από τον Ιταλό πρέσβη και του είπε όχι». 

To σχετικό video δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο youtube.

Ενδεικτικό δημοσίευμα της εποχής από το topontiki.gr:

«Μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού ο Μεταξάς»

Ίδια εποχή το 2011 ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει άρθρο στο προσωπικό του blog (το οποίο πλέον έχει καταργηθεί, αλλά είχε γίνει αναδημοσίευση σε άλλα blogs και sites του πατριωτικού χώρου), στο οποίο πλέκει το εγκώμιο του δικτάτορα Μεταξά, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού».

Στο τέλος του σχετικού αυτού άρθρου ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει: «Το υπόδειγμα λοιπόν του εθνικού κυβερνήτη, καταδεικνύει ότι η χώρα χρειάζεται την εμπνευσμένη αυτή ηγεσία που θα μπορεί και να προβλέψει και να προετοιμάσει και να έχει το ηθικό ανάστημα να πει τα ΟΧΙ που χρειάζονται. Δυστυχώς το πολιτικό γίγνεσθαι δεν μπόρεσε να δει την κρίση, ούτε μπόρεσε να προετοιμάσει το λαό για την κρίση.

Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή την ηγεσία που έστω και τώρα θα προβλέψει τις εξελίξεις και θα προετοιμάσει ηθικά και υλικά το λαό για αυτές τις εξελίξεις, ώστε το ΟΧΙ να αποτελεί εθνική επιλογή νίκης και δόξας και όχι συναισθηματική έκρηξη καταστροφής και τραγωδίας. Χρειαζόμαστε λοιπόν και το σθένος, αλλά και την ικανότητα του Μεταξά».

Πολλά tweets για τον Ιωάννη Μεταξά

Ο Θάνος Πλεύρης έχει αναφερθεί πολλές φορές στον Ιωάννη Μεταξά από τον λογαριασμό του στο twitter.

Ενδεικτικά:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...