Black Friday 2020: Τι θα ισχύει για την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων εν μέσω lockdown

Η διάσημη Παρασκευή των μειωμένων τιμών στις αγορές προϊόντων, ενδέχεται να επηρεαστεί από τους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζήτησαν τη μεταφορά της «Black Friday» την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Η πρόταση προς την κυβέρνηση υπεβλήθη από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη, ωστόσο δεν έχει βρει ακόμη πολλούς υποστηρικτές από την πλειονότητα του λιανεμπορίου.

Ο κ. Φιλιππίδης έκανε την εξής δήλωση: «Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός έχει τελειώσει για τη Ελλάδα και θα πρέπει να καταργηθεί», υπογραμμίζοντας ότι «προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα».

«Κυνήγι» εκπτώσεων από πολλά καταστήματα

Η «Black Friday» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του project, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη. Στην Ελλάδα, ως ημέρα ή ως εβδομάδα, όπως έχει εξελιχθεί στη χώρα, έχει οριστεί στις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει να διαφημίζουν διαδικτυακά προσφορές που αγγίζουν εκπτώσεις έως και 85%. Επιπλέον, την Παρασκευή 13/11 ξεκίνησαν και ορισμένα διαδικτυακά μπαζάρ καλλυντικών, λόγω των κλειστών φυσικών καταστημάτων, προωθώντας την κίνηση,  μέσω των social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι προσφορές θα ξεκινήσουν νωρίτερα από την οριοθετημένη ημερομηνία (πιθανότατα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου), προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος των παραγγελιών.

Μάλιστα, αιφνιδιαστική ήταν και η κίνηση κορυφαίας αλυσίδας να προχωρήσει το βράδυ της Πέμπτης 12/11 για λίγες ώρες σε μείωση 30% σε όλες τις τηλεοράσεις.

Η μεγάλη πρόκληση αυτής της περιόδου είναι οι έγκαιρες παραδόσεις, ώστε να μην προκύψουν εκ νέου τα προβλήματα που προκάλεσαν οι μεγάλες καθυστερήσεις παραδόσεων και η σύγχυση γύρω από αυτές κατά την περίοδο του πρώτου Lockdown τον προηγούμενο Μαρτίο-Απριλίο.

Προς το παρόν, η πλειονότητα του λιανεμπορίου κινείται στο πλαίσιο του 15νθημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι φετινές «Black Friday» και «Cyber Monday» θα προσπαθήσουν να «τονώσουν» την αγορά, καθώς πολλά προϊόντα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και τα ψώνια μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά. Εφόσον  οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με φυσική παρουσία, ενδεχομένως, οι τιμές να πέσουν πολύ περισσότερο Κατά αυτόν τον τρόπο, ίσως κατορθώσουν να «ανακουφίσουν» σε κάποιο βαθμό την παγκόσμια αγορά, που συνεχίζει να δέχεται ισχυρό πλήγμα, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday»

Η Black Friday» στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

Ακολουθεί και η «Cyber Monday»

Ως  «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Παρόλο που δεν έχει οριστεί ο τρόπος λειτουργίας, υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα μπορούσε να λάβει χώρα η επερχόμενη Black Friday. Διαδικτυακό κυνήγι προσφορών; Προσωπικοί αγοραστές; Επιστροφή των κωδικών QR;

Πιθανή είναι και η λειτουργία του Curbside pickup, το οποίο αφορά ουσιαστικά την παραλαβή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί διαδικτυακή αγορά στον ιστότοπο του καταστήματος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...