Μπάιντεν για αθώωση Τραμπ: Η δημοκρατία είναι εύθραυστη – Η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική

«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία μας, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας η οποία αθώωσε τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία μας, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Ότι πρέπει πάντα να την υπερασπιζόμαστε. Ότι πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Ότι η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική. Και ότι ο καθένας μας έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανός πολίτης, και ειδικά ως ηγέτης, να υπερασπιστεί την αλήθεια και να νικήσει τα ψέματα», σημείωσε.

Αν και επτά ρεπουμπλικανοι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ για υποκίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο, με συγκεντρώσεις οπαδών του, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 στο σώμα για να κριθεί ένοχος ο τέως πρόεδρος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο (13/02) πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας». «Σκοπός να εξοντωθεί ένας πολιτικός αντίπαλος», υποστήριξαν οι συνήγοροι του.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική δίκη του τέως προέδρου ξεκίνησε την Τρίτη (09/02), με τους δημοκρατικούς από τη μία να θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο τον Τραμπ για τα αποτρόπαια επεισόδια στο Καπιτώλιο και από την άλλη τη νομική ομάδα του να κάνει λόγο για «αντισυνταγματική» δίκη, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον στην εξουσία των ΗΠΑ, αλλά απλός πολίτης. Τελικά, η Γερουσία έκρινε ότι η δίκη ήταν συνταγματικά κατοχυρωμένη. 

«Πύρα» κατά του Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσαν οι Δημοκρατικοί κατήγοροί του κατά τη διάρκεια της ιστορικής δίκης του, που έχει ξεκινήσει από την Τρίτη (9/2) ισχυριζόμενοι ότι αυτός ήταν ο «κύριος υποκινητής» της αιματηρής επίθεσης στο Καπιτώλιο και τα όσα έγινα στις 6 Ιανουαρίου, με τραγικά αποτελέσματα και πέντε νεκρούς.

Αυτή ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά σε δίκη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...