Αθώοι οι δύο συλληφθέντες για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο για τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για το χθεσινό περιστατικό έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Με απόφαση του προέδρου, ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε ως προς το σκέλος της κατηγορίας της εξύβρισης, ώστε να κληθεί η κ. Νικολάου να καταθέσει για το πώς εξέλαβε η ίδια, αν δηλαδή θίχθηκε ή αν τρομοκρατήθηκε, την όλη κίνηση με τα τρικάκια που ρίχθηκαν έξω από το σπίτι της, ώστε να κρίνει το δικαστήριο τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος που ανήκει σε γνωστή οικογένεια, αποδέχθηκε ότι πέταξε τρικάκια καθώς, όπως είπε, ήταν μία πράξη «αντιπληροφόρησης» ώστε να γίνει γνωστή η φωνή των κρατουμένων.

Όπως ανέφερε, ως αναρχικός διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων, αποδίδοντας την ενέργεια ως «πολιτική κριτική» που δεν είχε σκοπό να θίξει ή να προσβάλει την κ. Νικολάου αλλά να καταγγείλει ότι δεν προχωρά η αποσυμφόρηση των φυλακών και η ικανοποίηση λογικών αιτημάτων των κρατουμένων για την πανδημία:

«Ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό, ο οποίος ήταν “μέσα” για χρέη, επειδή δεν άντεξε τις συνθήκες στη φυλακή. Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί».

Πρόεδρος: Πώς συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κ. Νικολάου;

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε επίσης ότι «όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ιταλός υπήκοος, είπε στο δικαστήριο πως δεν θέλει να απολογηθεί «για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές», αναφέροντας πως η ενέργειά του ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για τους θανάτους στις φυλακές λόγω κορονοϊού και για τις συνθήκες κράτησης. Ο κατηγορούμενος καταφέρθηκε σε βάρος της κ. Νικολάου ως υπεύθυνης για την κατάσταση και τους θανάτους στις φυλακές τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση εξύβρισης ή τρομοκράτησης της γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...