Αστεροειδής έκανε ρεκόρ κοντινού περάσματος από τη Γη αλλά τον εντόπισαν αφού πέρασε (video)

«Ξυστά» στη Γη πέρασε ένας αστεροειδής την περασμένη Παρασκευή στις 13 Νοεμβρίου, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ κοντινού περάσματος, ωστόσο εντοπίστηκε από τα τηλεσκόπια αφού είχε κάνει το πέρασμά του.

Ο αστεροειδής 2020 VT4, με πλάτος πέντε έως 10 μέτρων, δηλαδή στο μέγεθος ενός μικρούς σπιτιού, πέταξε σε ύψος μόλις 400 χλμ πάνω από τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με το Universe Today εντοπίστηκε από το ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) στο αστεροσκοπείο Μαούνα Λόα στη Χαβάη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δηλαδή 14 ώρες αφού είχε κάνει το πέρασμά του.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι σπάνιο για τα ουράνια σώματα που κινούνται γρήγορα, ειδικά τους αστεροειδείς που πλησιάζουν τη Γη από «τυφλό σημείο» προς την κατεύθυνση του Ήλιου, όπως ο 2020 VT4.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για ρεκόρ όσον αφορά στο κοντινότερο μη μετεωρικό πέρασμα αστεροειδούς στη Γη. Μάλιστα το ρεκόρ αυτό είχε σπάσει ήδη μια φορά φέτος, με το πέρασμα του αστεροειδούς 2020 QG, 3.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης στις 16 Αυγούστου.

Πάντως εάν ο αστεροειδής είχε πέσει στη Γη, το πιθανότερο είναι πως θα είχε δημιουργήσει απλά ένα εντυπωσιακό «σόου», αφήνοντας πιθανόν κάποιους μετεωρίτες στον δρόμο του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...