Αρκουμανέας: Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής ασθενών covid – «Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα» (video)

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος συμμετείχε εκτάκτως στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊο από το υπουργείο Υγείας.

Τόνισε πως, σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε, υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό μητρώο για ασθενείς covid, στο οποίο καταχωρούν τα νοσοκομεία, τα ιδιωτικά κέντρα, οι ΚΟΜΥ, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Το μόνο που πετυχαίνουν τέτοια δημοσιεύματα είναι να απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και της χώρας μας» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Αναφορικά με την ιδιωτική εταιρεία, για την οποία τα δημοσιεύματα έλεγαν πως είχε «στήσει» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων, είπε πως πιθανόν αναφέρονται στη σύμβαση η οποία είναι δημοσιευμένη από 2 Iουνίου στη Διαύγεια και αφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων των κινητών μονάδων υγείας του ΟΕΔΥ, των ΚΟΜΥ, οι οποίες, τόνισε ότι και αυτές δηλώνουν τα στοιχεία στο εθνικό μητρώο covid.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η θετικότητα στην Αττική κυμαίνεται λίγο κάτω από το 7,5%.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοσιεύματα προέρχονται από το «Βήμα της Κυριακής» και την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με αμφότερες να κάνουν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που οδηγεί σε ελλιπή στοιχεία προς τους λοιμωξιολόγους και μοιραία σε λάθη ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα για «παράλληλο σύστημα» καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση, παρήγγειλε τη Δευτέρα (30/11) η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Ξέσπασμα Χαρδαλιά

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της πολιτικής προστασίας τα θεωρούμε παντελώς άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνία. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας Υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού σε όλη τη χώρα».

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, απαιτούν από όλους προσήλωση στον στόχο και στο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε «Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προφανώς με πολιτική στόχευση».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...