Αρκουμανέας: Θα αυξηθούν τα τεστ κορονοϊού – Τη δράση του ΕΟΔΥ παρουσίασε ο Κικίλιας (video)

Για τον ρόλο του ΕΟΔΥ και τις δράσεις του ενώ μέσω κορονοϊού ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Ο υπουργός υπενθύμισε, ότι ο ΕΟΔΥ επανασυστήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ως φυσική συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Επανασχεδιάστηκε, στελεχώθηκε και δομήθηκε με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών» είπε.

Αναφερόμενος στην στρατηγική που ακολουθεί ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο υπουργός εστίασε στις κινητές μονάδες υγείας ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, οι οποίες έχουν κάνει 17.600 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Ακολούθως εξήγησε πως ο ΕΟΔΥ συγκεντρώνει καθημερινά τα στοιχεία από περιφέρειες, νοσοκομεία, ιδιωτικά κέντρα και από τις ΚΟΜΥ και συντάσσει την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση, ενημερώνοντας παράλληλα την κυβέρνηση, το ECDC και τον ΠΟΥ.

Αρκουμανέας: Θα αυξηθούν τα τεστ το επόμενο διάστημα

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι ο οργανισμός έχει τριπλασιάσει το δυναμικό του, με 1.000 προσλήψεις το τελευταίο διάστημα, ενώ προανήγγειλε επιπλέον 200 προσλήψεις για αντιμετώπιση πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως θα αυξηθούν τα τεστ το επόμενο διάστημα, καθώς θα γίνει και ευρύτερη χρήση των rapid test, ωστόσο τόνισε πως το σημαντικότερο είναι η στρατηγική του testing, «να προσαρμόζουμε δηλαδή τη στρατηγική μας ανάλογα με το αν είμαστε σε lockdown ή αν έχουμε ανοίξει την οικονομία», τόνισε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...