Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού – «Ζείτε σε φούσκα προπαγάνδας», είπε η Αχτσιόγλου

Με την ομιλία του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου άρχισε στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, με την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και ειδικά για τις επιπτώσεις στην αγορά.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ζει μέσα σε φούσκα προπαγάνδας και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται με βάση τον ρεαλισμό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι ο αναπτυξιακός δρόμος για την Ελλάδα είναι η ταχεία αύξηση του όγκου της παραγωγής και η διεύρυνση των περιθωρίων προστιθέμενης αξίας.

«Το κράτος μπορεί να κάνει πολλά για να υποστηρίξει αυτές τις προτεραιότητες, αλλά αυτός που καλείται να τις φέρει με επιτυχία εις πέρας είναι οι άνθρωποι, δηλαδή αυτό που συνήθως λέμε ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο οφείλουμε, επιτέλους, να ανεβάσουμε στο βάθρο που του αξίζει. Με μια παρατήρηση: αν δουλειά των πολιτικών είναι να κρατούν καθαρές τις γενικές επιλογές και να διευκολύνουν την οικονομία, καθήκον των πολιτών και, εν προκειμένω εργαζομένων και επιχειρηματιών, είναι να κάνουν τελικά τη δουλειά. Γιατί πιστεύουμε σε ένα κράτος που στηρίζει τις πρωτοβουλίες και την εργατικότητα των πολιτών και όχι σε υπηκόους ενός κράτους – αφέντη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να μετατρέψει την ατυχία της επιδημίας σε ευκαιρία. «Έχουμε το εργαλείο. Είναι ο συνδυασμός του προς έγκριση προϋπολογισμού με την γρήγορη έναρξη του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που πήρε, επιτέλους, το τελικό σήμα εκκίνησης. Ένα σημαντικό μέρος των σχεδόν 32 δισεκατομμυρίων πρέπει να δεσμευθεί στους επόμενους δώδεκα μήνες», τόνισε.

Αχτσιόγλου: Ζείτε σε φούσκα προπαγάνδας

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βουλής και έχοντας ακούσει τον εισηγητή της ΝΔ να μιλά για εμμονή του κ. Τσίπρα σε μανιοκαταθλιπτική καταστροφολογία η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ζει μέσα σε φούσκα προπαγάνδας και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται με βάση τον ρεαλισμό.

«Βιώνουμε την απόλυτη κυβερνητική αποτυχία και στη διαχείριση της πανδημίας και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», είπε η κα Αχτσιόγλου. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της ότι λόγω της κυβερνητικής πολιτικής χάνονται ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα κλείσει το 2020 με πιθανότατα τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει την πολιτική της μη στήριξης.

Σκανδαλίδης: Εθνική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής

Με τα εθνικά και όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες άρχισε την ομιλία του ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας για εθνικής αποτυχία και υποχώρηση που εμφανίζεται ως αποτυχία.

«Διάβασα τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι ήταν επιτυχία η απειλή κυρώσεων στην Τουρκία και έχω πέσει ειλικρινά από τα σύννεφα», είπε. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Σκανδαλίδης τον χαρακτήρισε αιθεροβάμονα, ανεφάρμοστο και βαθιά ταξικό ενώ έκανε λόγο για έωλες προβλέψεις και προσδοκίες για ανάπτυξη που συγκρούονται με την πραγματικότητα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...