Αποθεώνεται… ο Ερντογάν: Η Τουρκία θέτει πλέον ισορροπίες στην περιοχή της και τον κόσμο (video)

Tη – «δυνατή», όπως ο ίδιος τόνισε – θέση της Τουρκίας στην περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική σκηνή αποθέωσε για άλλη μια φορά την Τρίτη (19/01) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους περιφερειάρχες πέντε νομών της χώρας του. Όλα αυτά, εν όψει και των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία που εκφώνησε – μέσω τηλεδιάσκεψης – σημείωσε πως θα βαδίζουν πάντοτε μπροστά, θα προσφέρουν πάντοτε περισσότερες υπηρεσίες, θα πραγματοποιούν πάντοτε μεγαλύτερα σχέδια.

Υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε όλα τα επίπεδα από την ασφάλεια μέχρι τη διπλωματία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατράνωσε ότι «η Τουρκία έχει πλέον φτάσει στο σημείο να θέτει τις ισορροπίες στην περιοχή της και τον κόσμο.

Στη διεθνή σκηνή, μεταμορφωθήκαμε από μια χώρα της οποίας τα λόγια δεν λογίζονταν, της οποίας τα αιτήματα δεν εισακούγονταν και της οποίας τα δικαιώματα παραβιάζονταν διαρκώς, σε μια χώρα που αλλάζει την πορεία κάθε τομέα. Έχουμε μεταμορφωθεί από μια χώρα που μέχρι χθες αντιμετώπιζε δυσκολίες να πολεμήσει τρομοκράτες στα σύνορά της, σε μια χώρα που μπορεί να πραγματοποιεί σχεδόν μισή ντουζίνα διασυνοριακές επιχειρήσεις ταυτόχρονα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν να εργάζονται, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους. «Οι προετοιμασίες μας αναφορικά με τα μεταρρυθμιστικά βήματα που θα κάνουμε στην οικονομία και τη δικαιοσύνη έχουν φτάσει στη φάση της παρουσίασης στην κοινή γνώμη», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «όταν έρθει η ώρα θα μοιραστούμε με τον λαό μας τα βήματα που κάνουμε για να επέλθουν πολύ πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2023, όπως προγραμματίζεται, ενώ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν είναι μόνο ένα κόμμα εξουσίας 18 ετών, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

«Το 2023 θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι της Τουρκίας και υπό το ΑΚΡ και τη νεολαία μας η χώρα μας οδηγηθεί προς τα εμπρός με το όραμα του 2053», υπογράμμισε. Στη συνέχεια επικαλούμενος τους στίχους ενός ποιήματος είπε ότι «κι ο κόσμος όλος να χαλάσει, να είστε σίγουροι ότι αυτό το μέτωπο θα μείνει ακλόνητο». Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το έθνος βλέπει το κόμμα του ως αχτίδα ελπίδας και για αυτό το έφερε στην εξουσία μόλις 15 μήνες μετά την ίδρυσή του.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...