«Αποκυήματα φαντασίας» – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ στις καταγγελίες για παραλείψεις και ελλιπή στοιχεία

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που “φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.».

Τονιζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων». Προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερνά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.».

Επίθεση στην κυβέρνηση από το ΚΙΝΑΛ

«Από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι το Μαξίμου βρήκε τον ένοχο για την αποτυχία της Κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα έγιναν λάθη και παραλείψεις από αρμόδιους παράγοντες για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα δημοσιεύματα το Μέγαρο Μαξίμου «δείχνει τον ΕΟΔΥ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας, ότι τα έκαναν δηλαδή θάλασσα με λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα».

«Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι Υπουργοί και οι Διοικητές. Γιατί το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα!

Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν θα έρθει η ώρα όμως θα τους καταλογιστούν», τονίζει.

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων

Δημοσιεύματα δύο εφημερίδων και συγκεκριμένα του «Βήματος της Κυριακής» και της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» που κάνουν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που οδηγεί σε ελλιπή στοιχεία προς τους λοιμωξιολόγους και μοιραία σε σοβαρά λάθη ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού έβαλαν «φωτιά» στην κυβέρνηση αλλά και στον οργανισμό. Και οι καταγγελίες τους είναι πολύ σοβαρές για να αγνοηθούν ακόμα και αν τελικά αποδειχθεί ότι δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με το «Βήμα» «κοκτέιλ λαθών οδήγησε στην εκτόξευση των θανάτων. Τραγικές οι καταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα και Πέλλα με ελλιπείς ελέγχους, παραλείψεις, πιέσεις τοπικών παραγόντων και παράλογη αμεριμνησία».

Το Βήμα κάνει επίσης λόγο για δυσφορία στο Μαξίμου από τα κενά και τις ανακρίβειες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, στο πρωτοσέλιδό της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αναφέρει ότι η κυβέρνηση και η επιτροπή ειδικών «σχεδίασαν μέτρα με λάθος στοιχεία καθώς επίσης και ότι έγινε έγκλημα στην καταγραφή κρουσμάτων με παράλληλο σύστημα με ιδιωτική εταιρία που έστησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Η Δημοκρατία καταγγέλλει ότι οι επιστήμονες ενημερώνονται για την εξέλιξη του ιού και τον ακριβή αριθμό των νοσούντων με καθυστέρηση επτά ημέρων!

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...