Αποκαρδιωτικές εικόνες με τον «τσιμεντωμένο» Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τσιμέντο με λίγο και από... βράχο μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, μετά και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που ανήγγειλε η κυβέρνηση την Παρασκευή (19/03) κατά την ενημέρωση.

Στην Ακρόπολη… ανέβηκε και το «Reuters», για να καλύψει την επαναλειτουργία της, αλλά το θέαμα ήταν τραγικό, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα «athenologio» στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε…  παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης στον Ιερό Βράχο τον προηγούμενο καιρό με πρόσχημα τη «βελτίωση της πρόσβασης στην Ακρόπολη».

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) καταγγέλλει επιχείρηση αποκλεισμού του από την πρόσβαση στην Ακρόπολη. Με ανοιχτή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη, έκανε γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι έχει κάνει όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να αιτηθεί αυτοψία στην Ακρόπολη, προκειμένου να δει από κοντά τα έργα που είναι σε εξέλιξη, με παρέμβαση του υπουργείου δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση.

Όπως αναφέρθηκε, στην Ακρόπολη βρέθηκε τη Δευτέρα (22/03) το πρακτορείο «Reuters», προκειμένου να απαθανατίσει φωτογραφικά το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου και τους πρώτους επισκέπτες, μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Μια δυνατότητα «αποσυμπίεσης» από την πολύμηνη καραντίνα

Oι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα – ως υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι – από σήμερα υποδέχονται τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα «αποσυμπίεσης» από την πολύμηνη καραντίνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εισέρχονται στους χώρους σε ομάδες ως και των τριών ατόμων, με την εξαίρεση των οικογενειών, ενώ θα πρέπει να επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους των ορίων του δήμου τους. Ισχύουν επίσης, τα μέτρα προφύλαξης, με την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, καθώς και τη χρήση αντισηπτικών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...