Αποκαλύψεις από Τσαβούσογλου: Στη Γενεύη 27 – 29 Απριλίου η πενταμερής για το Κυπριακό (video)

Την ημερομηνία της πενταμερούς στο πλαίσιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό αποκάλυψε σήμερα (25/02) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ούγγρο ομόλογό του, Πέτερ Σζιτζάρτο, στη Βουδαπέστη.

«Δεν δεχόμαστε εκπρόσωπο της ΕΕ στην πενταμερή», υποστήριξε, την ίδια ώρα, ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

«Η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ, ενημέρωσε ότι στα τέλη Απριλίου, στις 27-29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνάντηση 5+1. Κατά τις διαβουλεύσεις μαζί μας για το θέμα της ημερομηνίας, είχαμε προτείνει αυτές τις ημερομηνίες ανάμεσα σε άλλες ως κατάλληλες. Αφού επιβεβαιώσουν τις ημερομηνίες όλες οι πλευρές, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη. Πιο πριν δεν ήταν σαφές αν θα είναι στη Νέα Υόρκη ή τη Γενεύη. Για μένα η Γενεύη είναι πιο καλά, διότι, αν κοιτάξουμε τα άτομα και οι χώρες που θα συμμετάσχουν, οι περισσότερες χώρες είναι από αυτή την πλευρά του πλανήτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά…

Ο τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα πρότεινε την πενταμερή και θα συμμετάσχουν μαζί με το ψευδοκράτος, προκειμένου να εκθέσουν ξεκάθαρα τις απόψεις τους.

«Γιατί προτείναμε το 5+1, διότι στο Κραν Μοντανά; Διότι η ε/κ δεν ήθελε να μοιράσει τίποτα, στο πεδίο της ενέργειας, στο θέμα της εξουσίας, επομένως είπαμε γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι διαπραγματεύσεις αν δεν έχουν αποτέλεσμα; Εμείς θέλουμε να γίνουν διαπραγματεύσεις για να επέλθει μία μόνιμη λύση. Εμείς ως Τουρκία το προτείναμε, όλοι το αποδέχτηκαν και μεταξύ 27-29 Απριλίου στη Γενεύη θα συμμετάσχουμε ως Τουρκία και ως ΤΔΒΚ. Και θα θέσουμε ξεκάθαρα στο τραπέζι όλα αυτά τα θέματα», σημείωσε.

Ερτουγρούλογλου: Δεν δεχόμαστε εκπρόσωπο της ΕΕ στην πενταμερή

«Η πενταμερής δεν θα αποτελεί συνέχεια του Κραν Μοντανά», υποστήριξε, την ίδια ώρα, ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ενώ απέκλεισε την παρουσία εκπροσώπου της ΕΕ στο τραπέζι της πενταμερούς. Είπε ότι μόνο διμερείς συναντήσεις θα μπορεί να πραγματοποιεί ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Εάν κάποιος από την ΕΕ θέλει να βρίσκεται στις γειτονιές (μαχαλάδες) που θα διεξάγονται οι συναντήσεις, ας βρίσκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να είναι και δεν θα είναι στην ατζέντα της πενταμερούς ούτε τα ΜΟΕ. Ανέφερε ακόμη ότι η ειδική σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα επισκεφθεί την Κύπρο τον άλλο μήνα για να επικοινωνήσει ξανά με τα μέρη, υποστηρίζοντας ότι η κ. Λουτ γνωρίζει πολύ καλά τη θέση της τουρκικής πλευράς και τη σέβεται.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu», ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι θα βρίσκονται στην Γενεύη για να μην δώσουν την ευκαιρία σε κάποιους που στοχεύουν να στρέψουν αλλού τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως σε μια συνάντηση να μην διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος και να χρειαστούν 2-3 συναντήσεις ακόμη. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να μην τραβήξει πολύ.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...