Απίθανη η άρση του lockdown στις 16 Μαρτίου – «Πάμε για 2.600 κρούσματα μέχρι την Τετάρτη»

Όσοι είχαν την ελπίδα ότι θα υπάρξει άρση του lockdown στις 16 Μαρτίου, μετά την παράταση στην παράταση που έδωσε η κυβέρνηση, πρόκειται να διαψευστούν οικτρά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αφήνουν να εννοηθεί τόσο κύκλοι του Μαξίμου όσο και επιστήμονες.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι από κακή έως τραγική αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο από τις αρχές Μαρτίου έως και χθες, Κυριακή, είχαμε 2.716 εισαγωγές σε νοσοκομεία εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές έγιναν στην Αττική (1.579).

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η χειρότερη είδηση. Κι αυτό διότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται τόσο αύξηση στα κρούσματα όσο και κορύφωση του κύματος, με αποτέλεσμα κάθε σκέψη για άρση του lockdown να κρίνεται ως απαγορευτική.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο peak στα μέσα της εβδομάδας και μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600 και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανέλαβε αυτό που είπε και την περασμένη εβδομάδα, ότι δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου, θα πρέπει να ανοίξουν τόσο τα σχολεία όσο αι τα καταστήματα.

«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει αναφέροντας επίσης ότι «ελπίζω αυτό να είναι και το τελευταίο lockdown και από τον Σεπτέμβριο να πετάξουμε και τις μάσκες».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...