Απευθείας ανάθεση 3 εκατ. ευρώ για την επικοινωνιακή καμπάνια για την ψήφο των αποδήμων (pdf)

Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα πάρει η εταιρεία για την εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων εκτός Ελλάδας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας τους.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην επίκαιρη ερώτησή της, η Θεοδώρα Τζάκρη θυμίζει ότι την απόφαση για την εκστρατεία ενημέρωσης ύψους 3 εκατ. ευρώ των εκλογέων εκτός Ελλάδας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας τους, είχε εγκρίνει στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Καθώς είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα τόσο για την επιλογή της απευθείας ανάθεσης του έργου, όσο και για το πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους για την ολοκλήρωση του έργου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο του μηνύματος στους Έλληνες του εξωτερικού με στόχο τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και όχι τον επηρεασμό του κριτηρίου της ψήφου.

«Και ενώ η κοινή συνεδρίαση των δυο Επιτροπών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ως σήμερα, στις 3 Μαρτίου 2021, αφού το προηγούμενο πρόγραμμα “δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί”, εγκρίνεται εκ νέου από την Προεδρία της Κυβέρνησης το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει κατά το τρέχον έτος την εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους» επισημαίνει η Θ. Τζάκρη. Ρωτά έτσι τον αρμόδιο υπουργό για τη διαγωνιστική διαδικασία που το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει για την υλοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης των αποδήμων, καθώς και για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κατανεμηθούν τα 3 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...