Απάντηση Κικίλια σε Τσίπρα: Εργαλειοποίηση της πανδημίας με τρόπο μη αποδεκτό

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, μετά τα όσα είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία για τον πτωχευτικό.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση με τρόπο μη αποδεκτό της πανδημίας». Τόνισε πως η Ελλάδα είναι στην 46η θέση στη λίστα 48 χωρών σε κρούσματα ανά εκατομμύριο.

Τόνισε πως η χώρα έχει 500 κινητές μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει θωρακίσει το ΕΣΥ για την πανδημία. «Τα σκληρά στοιχεία που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναλυτικά η ομιλία του Βασίλη Κικίλια:

«Οφείλω να απαντήσω στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μόνο με στοιχεία για αυτή την πανδημία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μια πανδημία που ταλανίζει τη χώρα, την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη και που δυστυχώς, κάποιοι την εργαλειοποιούν με τρόπο μη αποδεκτό αλλά και μη συμβατό με την ελληνική κοινωνία.

Κύριοι συνάδελφοι, να συνεννοηθούμε.

Μεταξύ 48 χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην 46η θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα ανά 1.000.000 κατοίκους. Η χώρα μας βρίσκεται στην 40η θέση ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι έχει να κάνει με τους θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους.

Η χώρα έχει συνολικά 953 ΜΕΘ αυτή τη στιγμή, από 557 που αφήσατε. έχει διπλάσιες ΜΕΘ και πλησιάζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή 12 σε κάθε 100.000 κατοίκους.

Η χώρα, κύριοι συνάδελφοι, έχει άλλους 6.500 επικουρικούς ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Η χώρα, κύριοι συνάδελφοι, έχει πολλαπλό testing από όταν ξεκίνησε η κρίση. Ξεκίνησε με 800 τεστ, έχει φτάσει πάνω από 20.000.

Η χώρα έχει 500 κινητές ομάδες σε ό,τι έχει να κάνει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έχει 160 Κέντρα Υγείας που κάνουν testing για περιπατητικούς ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα COVID. Έχει Νοσοκομεία αναφοράς και δυνατότητα να νοσηλεύσει υπερπολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

Άρα λοιπόν, τα σκληρά στοιχεία, αυτά τα οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει κάνει σκληρή δουλειά όλους αυτούς τους μήνες και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα.

Και αν ήταν ακόμα εδώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το προφανές ερώτημα θα ήταν ένα. Σας το έχουμε θέσει πάρα πολλές φορές εν μέσω πανδημίας, δεν εννοείτε να το κατανοήσετε.

Υποτίθεται ότι παλεύουμε όλοι μαζί – ή τουλάχιστον έτσι λέτε – για να υπερασπιστούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Έχει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή κάποιος από εσάς να προτείνει κάποιο άλλο σύστημα Υγείας άλλης χώρας, κάποιο άλλο μέτρο, κάποια άλλη συνταγή καλύτερη από αυτή την οποία ακολουθεί η χώρα μας με καλύτερα στοιχεία, με υπερπολλαπλάσιο testing; Σε ποια χώρα, κύριοι συνάδελφοι, έχετε δει να συμβαίνει κάτι καλύτερο για τον πολίτη από ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας;

Επειδή απάντηση δεν έχετε για αυτό και επειδή δυστυχώς εδώ και πάρα πολλούς μήνες τη σοβαρή αντιμετώπιση που είχαν κάποιοι από τους συναδέλφους μου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα της πανδημίας, την έχετε μετατρέψει σε μια οπορτουνιστική τακτική σπίλωσης αυτών οι οποίοι αγωνίζονται, είτε είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές, είτε είναι λοιπό προσωπικό, σας λέω, κύριοι συνάδελφοι, ότι αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε την ελληνική κοινωνία και να τη στηρίξουμε σε κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια.

Είναι μια πανδημία, είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και δεν διακυβεύεται το κομματικό μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, αλλά οι ζωές των ανθρώπων.

Θα περίμενα λοιπόν, και θα το συζητήσουμε με πολύ μεγάλη χαρά αν θέλετε στην πρόταση μομφής που κάνετε στον Υπουργό Οικονομικών για τρεις μέρες εδώ, να δω από όλους σας, είτε στη δημόσια εκφορά του λόγου, είτε στη συμπεριφορά σας, είτε στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, πολύ μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή όταν έχουμε να κάνουμε με τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...