Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσιάρα για τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και ΛΟΑΤΚΙ (video)

Σε μία προσβλητική δήλωση προχώρησε ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος ανέφερε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά.

«Όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός ότι τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα, είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά τα οποία προσαρμόζονται με πολύ μεγάλη ευκολία στη σύγχρονη κοινωνία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε τηλεοπτική του εμφάνιση την περασμένη Κυριακή στον ΑΝΤ1, προκαλώντας φυσικά αντιδράσεις αφού με αυτά τα λόγια προσβάλει τόσο τις μονογονεϊκές οικογένειες που είναι πάρα πολλές στη χώρα μας, όσο και τις ΛΟΑΤΚΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων Ειρήνης Αγαθοπούλου που τόνισε: “Για τρίτη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ακούσαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, να διατυπώνει δημόσια την άποψη ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά. Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει τις άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις της παράταξης του και της κυβέρνησης, μη λαμβάνοντας υπόψη την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που δεν τηρούν τα πρότυπα του “μητέρα, πατέρας, παιδί” προσβάλλονται ως μη φυσιολογικές.

Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, έγραψε στο twitter:

«Οι δηλώσεις του κ. Τσιαρα θίγουν παιδιά που έχουν μεγαλώσει με μεγάλο κόπο σε μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά θανόντων, παιδιά που ζουν σε διαφορετικού τύπου οικογένειες, ενώ παραγνωρίζει την πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας και της ίδιας της ζωής και τους αμέτρητους παράγοντες που την επηρεάζουν. Ακόμη, θα πρέπει να μας διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο παρεκκλίσεις».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...