Ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής από 18/1 – Πώς θα λειτουργήσουν (live)

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου χωρίς click away ή click in shop, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές όπου θα ισχύει το click away, ανακοινώνουν επίσημα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων, αλλά και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες τοποθετήσεις του και στη Βουλή την Παρασκευή (15/01).

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως θα πρέπει να αποστείλουμε SMS 2 στο 13033, ενώ κάθε έγκριση μετακίνησης θα έχει διάρκεια δύο ωρών, ώστε να μπορούμε να μεταβαίνουμε στο κατάστημα που θέλουμε και να κάνουμε τα ψώνια μας μέσα σε αυτό. Με click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

Ύφεση της πανδημίας, αλλά η Αττική στο επίκεντρο

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς ένας στους τρεις Έλληνες με κορονοϊό ζει εκεί. Οι «κόκκινες» περιοχές είναι ο κεντρικός τομέας και η Δυτική Αττική. Όπως σημείωσε η καθηγήτρια, το Rt στην Αττική είναι 0,91 και πολύ μικρότερο στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια σημειώνεται μείωση στους νοσηλευόμενους ασθενείς, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι δύο εβδομάδες μετά τις γιορτές, δεν είδαμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων ή νοσηλευόμενων ασθενών.

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι παρακολουθείται η αύξηση στην Αττική, ωστόσο αυτή είναι ηπιότερη από ό,τι φοβόντουσαν. Ανέφερε, επίσης, ότι η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, ωστόσο τόνισε ότι θα υπάρχει συνεχής επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς είναι σημαντικό να διατηρηθεί χαμηλή η καμπύλη των κρουσμάτων και της διασποράς τους επόμενους δύο μήνες.

Στη μείωση των ενεργών κρουσμάτων αναφέρθηκε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κάνοντας, επίσης, λόγο για σταδιακή υποχώρηση της πίεσης στο σύστημα υγείας. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι ακόμα επιβαρυμένη αλλά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρακολουθήστε live:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...