«Άνοιγμα και όχι περιορισμός» η απόφαση για τις συναθροίσεις, λέει τώρα η κυβέρνηση (video)

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από το πρωί της Τρίτης μετά την απόφαση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ τα ξημερώματα περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, απόφαση η οποία αποδόθηκε μάλιστα σε… εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, κάτι που διέψευσε ωστόσο ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Την απόφαση στηλίτευσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να αναγκάζεται να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση διευκρινίζοντας ότι αποτελεί «άνοιγμα» και όχι επιπλέον περιορισμό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε τις διευκρινήσεις της Αστυνομίας ότι η απαγόρευση δεν ελήφθη με αφορμή τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και ειδικότερα με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, ούτε για την προσέλευση των πολιτών στην αγορά.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, από τον περασμένο Μάιο ίσχυαν απαγορεύσεις για λόγους σοβαρών λόγων δημόσιας υγείας και για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού covid-19, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν στην αναστολή ή τον περιορισμό στα 9 ή 50 άτομα άτομα, (αναλόγως της κατάστασης) των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων όπως προβλέπονται στο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι στα ΦΕΚ για την εφαρμογή του δεύτερου lockdown τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και στο τελευταίο της 23-1-2021, σχετικά με τις συναθροίσεις, αναφέρεται:

«Αναστέλλονται συναθροίσεις/δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131)».

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο το τι συμβαίνει με τις «πραγματικές» εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, καθώς η μεν ΕΛΑΣ απέδωσε την απόφασή της στους ειδικούς, το δε μέλος της επιτροπής κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «δεν ήταν πρόταση της Επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...