Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές για click away

Δυνατότητα να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές θα έχουν πλεόν όλα τα καταστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών που έχουν κάνει  εξ αποστάσεως παραγγελίες με τη μέθοδο click away.

Ταυτόχρονα, στον ισχύοντα νόμο για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, προστίθενται οι φαρμακαποθήκες.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 72 αναφέρεται ότι «για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί που έχουν παραγγελθεί εξ αποστάσεως τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα σούπερ μάρκετ και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος, ως κέντρο διανομής θεωρούνται και το φυσικό κατάστημα λιανικής και οι αποθήκες του».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή έως 31 Μαρτίου 2021, με τα έως τώρα δεδομένα. Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμη πως η δυνατότητα για παράδοση την Κυριακή βοηθά στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, που είναι το ζητούμενο από τους ειδικούς.

Αντίθετα, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης επέμεινε ότι δεν συντρέχει λόγος εργασίας την Κυριακή στις φαρμακαποθήκες, ενώ ανέφερε ότι στην διάταξη για την κυριακάτικη εργασία στα καταστήματα δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Επιπλέον, έως 31/3 με άλλη διάταξη επιλύεται και μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα καταστήματα που λειτουργούν με δικαιόχρηση σε σχέση με τις μητρικές εταιρείες.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός: «Στα συμβόλαια δικαιόχρησης διαπιστώσαμε πως υπήρχε πρόβλεψη όπου αναφέρει ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μπορεί να γίνονται μόνο από την μητρική εταιρεία και όχι από τις franchise επιχειρήσεις. Αυτό τώρα με το click away δεν είναι δίκαιο να ισχύει».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...