Ανησυχητική έρευνα για τις ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

Από τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, όταν και τελείωσε πια όλο αυτό το χάος στις ΗΠΑ, όλος ο πλανήτης εξοργισμένος με αυτά που είδε, καταδίκαζε την εισβολή στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Όλος; Μάλλον όχι.

Γιατί από ότι προκύπτει από έρευνα, υπάρχει ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό στις ΗΠΑ – αλλά και εκτός αυτών – που δηλώνουν ξεκάθαρα υπέρ της εισβολής της τάξης του 20%, ενώ μόλις έξι στους 10 απαντούν καταφατικά αν το χθεσινό περιστατικό αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία στη χώρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.397 ατόμων βγάζει πολλά και δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ένα ποσοστό 20% των αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής, ενώ ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 42% έως 50% δηλώνει αντίθετο στην εσπευσμένη απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία με χρήση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος.

Μόλις το 62% όσων συμμετείχαν αποδέχεται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην πρωτοβουλία των φανατισμένων οπαδών του Τραμπ.

Άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι το 45% δε θεωρεί υπεύθυνο τον αμερικανό πρόεδρο για ό,τι συνέβη χθες.

Το 15% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αυτούς που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο ως «πατριώτες», το 41% ως «εγκληματίες», το 49% ως τρομοκράτες και το 52% ως εξτρεμιστές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...