Ανησυχία Σαρηγιάννη για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού – Φόβοι για επιτάχυνση του τρίτου κύματος

Η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης του κορονοϊού ανησυχεί τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος εκφράζει τον φόβο για επίσπευση του τρίτου κύματος του ιού στη χώρα ακόμα και με την ύπαρξη μόνο λίγων κρουσμάτων αυτής της μετάλλαξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «πρέπει να ανησυχούμε αρκετά, με την έννοια ότι είναι πιο μεταδοτικό», ενώ σημείωσε ότι «οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει δείχνουν πως ακόμη και με μικρό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση της εμφάνισης ενός τρίτου κύματος».

Για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown, πρέπει να δράσουμε άμεσα, με καλή ανίχνευση των στελεχών του ιού, είπε, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τάχιστα τα εμβόλια».

Το πρόβλημα, εξήγησε, θα φανεί αρχικά στην πλήρωση των κλινών ΜΕΘ και στην αύξηση των διασωληνωμένων, με την κορύφωση στην πληρότητα των ΜΕΘ να τοποθετείται στα μέσα Μαρτίου αφού θα έχουν ανοίξει τα σχολεία. Χωρίς το άνοιγμα των σχολείων, η κορύφωση θα γινόταν μέσα στον Μάιο.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, είπε πως δεν διαφωνεί, ωστόσο το χαρακτήρισε επίφοβο βήμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...