Ανακοινώσεις Μητσοτάκη και Τσιόδρα την Πέμπτη – Lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι (video)

Την ώρα που όλο και περισσότερο ακούγεται το σενάριο του καθολικού lock down, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να τάσσεται υπέρ αυτού του μέτρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε»

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση του νέου «μαύρου» ρεκόρ με 2.646 νέα κρούσματα, 18 νέους θανάτους και 179 διασωληνωμένους, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Τι προηγήθηκε

O πρωθυπουργός είχε νωρίτερα διάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους διερευνώντας πιθανά νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Αντικείμενο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο περιορισμού κυκλοφορίας μεταξύ νομών, όπως και άλλα αυστηρότερα μέτρα που προσδοκάται ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν την εξάπλωση της CoViD-19.

Πληροφορίες ωστόσο ανέφεραν ότι σήμερα σημειώνεται ακόμη μεγαλύτερη εκτίναξη του αριθμού κρουσμάτων από το αναμενόμενο, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία προχωρά με ραγδαίο ρυθμό ενώ οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλούνται.

Από τη Θεσσαλονίκη, την αγωνία του για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Τη χαρακτήρισε δραματική και έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες, ολιγωρία και αδράνεια της κυβέρνησης. Ζήτησε την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών τονιζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές συμπεριφορές και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...