Άλλοι τρεις νεκροί από κορονοϊό στη χώρα – Στους 608 ο συνολικός αριθμός

Ακόμη τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα από το ξεκίνημα της πανδημίας να ανεβαίνει στους 608.

Πρόκειται για έναν 58χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έναν 75χρονο που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και έναν 88χρονο από το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα σχετικά με τα νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 μέσα σε 24 ώρες, αλλά και 10 νέους θανάτους. Επίσης, οι ασθενείς, που δίνουν μάχη στις εντατικές, αυξήθηκαν σε 108.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ «έλεγχοι για κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της περιφέρειας από τους ελέγχους εντοπίστηκαν:

  • 54 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε 497 τεστ στην κτηνοτροφική μονάδα «Πίνδος»,
  • 16 θετικά κρούσματα σε 399 τεστ στην κτηνοτροφική μονάδα «Νητσιάκος».

Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση στις στενές επαφές των νοσούντων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά άτομα που είναι θετικοί στον κορονοϊό στις μονάδες είναι αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε στα πτηνοτροφεία και της εταιρείας «Πίνδος» στην Ήπειρο, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Υπήρξε, μάλιστα, τετραήμερη αναστολή λειτουργίας για να γίνει απολύμανση από την Κυριακή (25/10) έως και την Τετάρτη (28/10). Ασυμπτωματικοί οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...